Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 apr 2019

Oeps: KPN en XS4All onthullen fikse prijsverhoging abonnementen

Ben je abonnee van KPN of XS4ALL? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want beide providers gaan hun prijzen fors verhogen. Dan hebben we het niet over mobiele databundels, maar over vaste internetabonnementen voor in huis. De nieuwe prijzen gelden niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook bestaande abonnees.

Prijsverhoging

XS4ALL gaat binnenkort verdwijnen als zelfstandig label, dus dit nieuws is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Klanten van de provider gaan vanaf 4 juni 2019 meer betalen. Bij klanten van KPN is het al drie dagen eerder raak, op 1 juni dus. De gegeven reden voor de prijsverhoging is het investeren in kwaliteit, dienstverlening en internetveiligheid. Zonder de prijsverhoging zou die investering niet mogelijk zijn.

XS4ALL

Sowieso is het nu een vreemd plaatje bij XS4ALL. Ieder internetabonnement wordt namelijk met 2,50 euro in prijs verhoogd. Oftewel, procentueel worden de goedkopere abonnementen een stuk duurder dan de al prijzigere abonnementen. De abonnementen voor telefonie blijven ongewijzigd.

KPN en XS4All onthullen fikse prijsverhoging internetabonnementen

KPN

Bij KPN worden de abonnementen iets uitgebreider aangepast. Alle abonnementen worden een paar euro duurder, ook de goedkopere. Bij de duurdere abonnementen krijg je daar als klant wekl wat voor terug. Bij het abonnement Internet en TV 4K wordt je downloadsnelheid verhoogd van 150 Mbit/s naar 200 Mbit/s. De upload gaat van 15Mbit/s naar 20Mbit/s.

KPN en XS4All onthullen fikse prijsverhoging internetabonnementen

Oude abonnementen

Zit je nog op een oud abonnement, dat als nieuwe abonnee niet meer te kiezen valt? Ook dan kun je op een prijsstijging rekenen. Denk bijvoorbeeld om de oude alles-in-1-abonnementen. Die worden maximaal 3,50 euro per maand duurder, terwijl de snelheid ongewijzigd blijft. Balen!

KPN en XS4All onthullen fikse prijsverhoging internetabonnementen

Je hoeft als klant van XS4ALL of KPN niet akkoord te gaan met de nieuwe prijzen. Je hebt het recht om niet akkoord te gaan en je abonnement op te zeggen. Dat kun je doen door contact op te nemen met de klantenservice van je provider. Met een beetje geluk krijg je nog een mooie korting aangeboden ook, zo kregen we te horen van andere klanten die je al voor gingen.

Check dit ook: Tesla: Elon Musk’s favoriete AutoPilot feature krijgt een upgrade

Reageer op artikel:
Oeps: KPN en XS4All onthullen fikse prijsverhoging abonnementen
Sluiten