KPN maakt fietsslot waarmee WhatsAppen op de fiets niet meer mogelijk is

KPN heeft in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en AXA een fietsslot ontwikkeld waarmee het aantal ongelukken met de fiets moet worden gereduceerd. Fiets jij binnenkort rond met de Safe Lock?

WhatsAppen op de fiets? Stop ermee!

Oké, eerlijk is eerlijk, wij sturen met regelmaat een WhatsApp-bericht op de fiets. Of turen eindeloos naar Google Maps zonder dat we daadwerkelijk opletten waar we rijden. Niet oké. Nu bestaan er van die handige houders waarmee je je telefoon aan je stuur kunt bevestigen, maar daarmee loop je ook weer het risico om van je telefoon te worden beroofd. KPN lost dit probleem op met een slot. Waarom? “KPN wil als telecomprovider zijn verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan bewustwording dat fietsen en bellen/appen niet meer samen gaan,” aldus KPN op de campagnesite van de Safe Lock.

Een open slot zorgt voor een onbereikbare telefoon

De Safe Lock werkt simpel. Het slot verbind je via Bluetooth met je telefoon, wanneer je vervolgens het slot open swiped wordt het netwerk van je phone automatisch geblokkeerd. That’s it. Beetje jammer dat wanneer je nu een ongeluk krijgt, je onbereikbaar bent totdat de fiets weer op slot wordt gezet. Noodoproepen zijn wel mogelijk, maar een telefoontje naar bekenden zit er niet in. Het slot zien wij dan ook eerder als een PR-tool die awareness creëert dan daadwerkelijk een product dat massaal wordt gebruikt.

Fietsslot waarmee fietsen veiliger wordt

Het telefoongebruik onder fietsers is een groot probleem en zorgt voor een toename van het aantal verkeersslachtoffers. Bij kids is dit zelfs bij één op de vijf ongelukken het geval. Er wordt dan ook al gespeculeerd over een wet die smartphonegebruik op de fiets moet tegengaan. Dat gaat waarschijnlijk nog wel even duren, dus laten we hopen dat de Safe Lock levens gaat redden.

Interesse? Voor 100 piek kom je ‘m eind 2017 in de winkels tegen. Houd er wel rekening mee dat het fietsslot alleen met Android-toestellen werkt. Wil je gewoon bereikbaar zijn tijdens het fietsen én je fiets goed beveiligen? Dit sterke en super flexibele fietsslot is dan een goede optie.

Reageer op artikel:
KPN maakt fietsslot waarmee WhatsAppen op de fiets niet meer mogelijk is
Sluiten