Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 jan 2019

Alles wordt KPN: provider stopt met XS4ALL en Telfort

Door de Consumer Electronics Show, ‘s werelds grootste techbeurs, worden we deze week bedolven onder tech-nieuws. Ook binnen onze landsgrenzen gaat er echter veel veranderen: KPN stopt met de merken Telfort en XS4ALL.

KPN stopt met XS4ALL en Telfort

Dat heeft de provider vandaag officieel bekend gemaakt. KPN gaat enkel nog internet aanbieden onder zijn eigen label en daarmee dus merknaam. Telfort en XS4ALL zullen eind dit jaar uitgefaseerd worden, en zo begin 2020 compleet verdwijnen.

Alle diensten komen dan samen onder het merk KPN. De provider belooft de beste eigenschappen van de gesneuvelde labels samen te brengen in zijn nieuwe aanbod, dat nog niet bekend is.

Daarbij wijst KPN vooral op de uitstekende klantenservice van XS4ALL, en de lage prijzen die Telfort hanteert. Vooral het verdwijnen van XS4ALL zal niet onopgemerkt gebeuren.

De provider staat bekend als koploper op het gebied van consumenteninternet. Vergis je niet: in 1993 lanceerde het merk al de eerste inbel-internet verbinding voor de particuliere markt. Dat is dus wel een flink stuk geschiedenis waar nu een punt achter wordt gezet.

Al in 1998 werd XS4ALL ingelijfd door KPN. Voor trouwe klanten wordt het vooral interessant om te zien of KPN het activistische randje van de provider overneemt. XS4ALL nam vaak zelfstandig het op voor de privacy van consumenten, en sprak zich fel uit tegen censuur op het internet. Denk bijvoorbeeld aan de blokkade van The Pirate Bay.

Andere dochtermerken

Met het verdwijnen van XS4ALL en Telfort blijft KPN overigens niet alleen over als label. Simyo en Ortel Mobile blijven gewoon bestaan, hetzelfde geldt voor Solcon.

Reageer op artikel:
Alles wordt KPN: provider stopt met XS4ALL en Telfort
Sluiten