Mark Hofman
Mark Hofman Apps 3 mei 2021

KPN vanaf 1 juli duurder: klanten betalen jaarlijks €18 meer

De verwachting was er al even, maar vandaag schiet KPN de kogel door de kerk. Het bedrijf onthult de plannen voor komende zomer en gaat zich nog meer richten op het uitbreiden van het netwerk. Iets dat klanten in de portemonnee zullen voelen.

Het bedrijf laat via een woordvoerder tegenover NU.nl weten dat de prijsstijging vanaf 1 juli 2021 in zal gaan. Vanaf die datum betalen klanten €18 per jaar meer, wat neerkomt op een bedrag van €1,50 per maand.

KPN wil glasvezel voor heel Nederland en deelt plannen voor komende jaren

KPN gooit de prijzen omhoog

Sinds vorig jaar werken er steeds meer mensen vanuit huis en de kans dat dit voorlopig ook zo blijft is groot. Daarom werkt KPN er hard aan om het netwerk uit te breiden en zoveel mogelijk klanten te voorzien. Eerder werd door Pricewise al berekend dat dit wederom voor een verhoging van de prijs zou zorgen. Vandaag wordt die verhoging dan ook echt bevestigd.

“Nu we massaal zijn gaan thuiswerken, is het dataverbruik enorm toegenomen”, zo laat de woordvoerder weten. “We zijn het netwerk meer gaan gebruiken.” Dat netwerk moet dus uitgebreid worden en dat zorgt ervoor dat de prijs, net als vorig jaar, omhoog gaat. Gezien die stijging even hoog is als in 2020, verwacht KPN weinig problemen. “Bij een forse prijsverhoging zouden er wel meer klanten vertrekken”, zegt de woordvoerder. Op dit moment lijkt dat nog niet het geval te zijn.

Mensen die gebruikmaken van het 1 gigabit per seconde pakket hebben juist te maken met voordeel. Dat abonnement komt 11,5% goedkoper uit.

Flinke stijging in drie jaar

Op het eerste oog lijkt een stijging van €1,50 per maand niet heel hoog te zijn, toch telt het allemaal lekker op. Zo maakte Pricewise eerder al bekend dat de prijsstijging van KPN eraan zat te komen. In dat bericht liet het bedrijf ook al weten dat we in de afgelopen drie jaar flink meer zijn gaan betalen. Terwijl de jaarlijkse stijgingen dus niet veel lijken, zijn de telecomprijzen in die periode al met €75 gestegen.

Prijzen Ziggo en KPN stijgen weer: ‘jaarabonnement met €27 omhoog’

Benieuwd naar het hele verhaal en de berekening van Pricewise, klik dan zeker even op de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
KPN vanaf 1 juli duurder: klanten betalen jaarlijks €18 meer
Sluiten