Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Smartphones 4 september 2019

De krachtige ROG Phone II komt ook naar het Westen

Eind 2018 maakten we kennis met de ROG Phone van ASUS. De review daarvan kun je hier nog eens rustig teruglezen. Het was een smartphone die vooral geschikt was om op te gamen. In Taiwan kreeg de smartphone snel een vervolg met de niet al te originele naam ROG Phone II, die sinds deze zomer te koop was. En nu komt die ook naar het Westen toe. Dat heeft ASUS tijdens de IFA 2019 aangekondigd.

ROG Phone II naar het Westen

De ROG Phone II komt in Europa in twee varianten uit. De basisversie is de zogenaamde Elite, welke 899 euro gaat kosten. Daarnaast komt er ook nog de Ultimate, welke 1.199 euro gaat kosten. Beide versies beschikken over een Snapdragon 855 Plus chip in combinatie met een Adreno 640 GPU. Deze wordt nog eens voorzien van 12GB RAM en een batterij van 6.000 mAh. Het scherm is overigens een 6,59 inch scherm met een 120Hz AMOLED display, wat eigenlijk gewoon belachelijk is voor een smartphone. Maar dan kun je er wel verdomd goed Clash of Clans op spelen.

ROG Phone II
ROG Phone II (Afbeelding: ASUS)

De Elite-variant van de ROG Phone II beschikt over een opslag van 512GB en een Cat 18 LTE modem. Daarmee kun je downloadsnelheden van 1,2 Gbps halen. Als dat nog niet genoeg voor je is, dan geeft de Ultimate je een opslag van 1TB. Daar bovenop heb je een Cat 20 LTE modem, welke goed is voor een snelheid van 2Gbps. Verder zit er natuurlijk ook nog een camera op. Op de achterkant heb je twee camera’s. De hoofdcamera is een Sony IMX586 sensor met een f/1.79 lens en 48 megapixel. Deze wordt gecombineerd met een Ultrawide camera van 13 megapixel. Door die te combineren heb je dus genoeg kracht om een mooie foto te maken. En de selfiecamera beschikt over een 24 megapixel camera.

Ben je aan een nieuwe en veel te krachtige smartphone toe? Dan zou je de ROG Phone II rond deze tijd kunnen pre-orderen en moet hij uiteindelijk op 20 september verschijnen. Dat is overigens dezelfde datum waarop de iPhone 11 wordt verwacht.

Reageer op artikel:
De krachtige ROG Phone II komt ook naar het Westen
Sluiten