Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 aug 2020

‘Nintendo komt volgend jaar met krachtigere versie van de Nintendo Switch’

Er zijn al heel wat geruchten geweest over een sterkere versie van de Nintendo Switch. En nu stelt het Taiwanese Economic Daily News dat die er toch echt zit aan te komen en begin 2021 gelanceerd moet worden.

Er was al eerder sprake van een Nintendo Switch Pro, die tegelijkertijd met de Nintendo Switch Lite zou moeten verschijnen, maar dat was dus niet het geval. Het zal echter wel logisch zijn voor het bedrijf om met een sterkere variant te komen.

Een sterkere Nintendo Switch

Dit omdat we eind dit jaar te maken krijgen met de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Die spelcomputers zijn uiteraard een stuk krachtiger in vergelijking met de huidige spelcomputers. En die zijn weer krachtiger dan de Nintendo Switch. Zodoende wordt het voor uitgevers behoorlijk lastig om games over te brengen naar het platform. En dan krijg je een spelcomputer met enkel de games van Nintendo en wat kleine ontwikkelaars. Overigens blijken voornamelijk de games van Nintendo zelf goed te verkopen op de spelcomputer, maar dat is weer een ander verhaal.

Nintendo Switch Lite
Vorig jaar verscheen de Lite-versie (Afbeelding: Nintendo)

De huidige Nintendo Switch is gebaseerd op het Tegra X1 system-on-chip systeem van Nvidia. Die is inmiddels zo’n vijf jaar geleden gelanceerd, terwijl de spelcomputer zelf uit 2017 stamt. Wat dat betreft zou het wel een mooi moment zijn om een upgrade uit te brengen. Bovendien is dat vandaag de dag echt niet meer zo gek. Nintendo zelf heeft het in het verleden al gedaan met de New Nintendo 3DS en zowel van de PlayStation 4 (de Pro) en de Xbox One (de One X) zijn er betere versies uitgebracht. Deze draaien dezelfde games, maar zorgen er voor dat alles beter in beeld wordt gebracht.

Op naar 4K?

Met een krachtigere Nintendo Switch zou het mogelijk zijn om in docked-modus games in een 4K-resolutie op het beeldscherm te plakken. Een wellicht dat hij in de handheld-modus ook tot betere prestaties komt. En het zou ook niet heel erg gek zijn als er bepaalde titels uitkomen die je enkel op de nieuwe hardware kan spelen, omdat ze simpelweg meer kracht vereisen. Wil je meer lezen over alles dat draait om de spelcomputer van Nintendo? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘Nintendo komt volgend jaar met krachtigere versie van de Nintendo Switch’
Sluiten