Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 27 mei 2017

Kia Stinger: krachtpatser met drie turbomotoren

Binnenkort kunnen we ook in Europa de nieuwe Kia Stinger verwachten. De auto bouwt voort op het Kia GT concept uit 2011 en dit komt duidelijk naar voor in het design van de Stinger. Het voertuig biedt de juiste balans tussen luxe en prestaties en is daarbij ook nog eens ruim genoeg voor vijf personen plus hun bagage.

Kia Stinger

Luxueus interieur met GT kenmerken

Aan de binnenkant van de auto zien we de kenmerken van een authentieke Ground Tourer telkens terugkomen. Deze worden extra geaccentueerd door de lage lijnen van het dak. Het stuur oogt luxueus in een lederen afwerking met daarachter de analoge meters en een TFT kleurendisplay. Deze wordt gebruikt om informatie weer te geven zoals rondetijden, de motorolietemperatuur en G-krachten.

Ook kunnen op het display de instellingen, diagnosegegevens en navigatie instructies worden bekeken. Op het brede dashboard bevindt zich het middenconsole, welke in twee delen is opgedeeld. Hier vinden we het infotainment centrum en de bedieningsknoppen om het klimaat in de auto te beheren.

Kia Stinger

Kia Stinger geeft bestuurder en passagiers genoeg ruimte

De Kia Stinger biedt ruimte aan vijf mensen, welke genoeg ruimte hebben om uitgebreid en comfortabel plaats te nemen in de auto. Zowel voorin als achterin is er veel beenruimte beschikbaar. Daarnaast heeft de auto een redelijk lage wielbasis, waardoor ook lange passagiers zich geen zorgen hoeven te maken over genoeg hoofdruimte. Het comfort van de bestuurder kan desgewenst nog verder vergroot worden met luchtkussens in de zijstukken en rugleuning. Deze zouden de rijder van extra ondersteuning moeten voorzien.

Kia Stinger

Drie verschillende turbomotoren

Waar het eigenlijk allemaal om draait bij de Stinger is natuurlijk de motor, of beter de drie turbomotoren. De auto is namelijk voorzien van twee benzinemotoren en een enkele dieselmotor. Als eerste benzinemotor is er een 2.0 liter viercilinder turbomotor.

De tweede is een iets meer indrukwekkende 3.3 liter twinturbo V6 benzinemotor. Wat de dieselmotor betreft hebben we te maken met een 2.2 liter viercilinder turbodieselmotor. Deze motoren geven de Stinger zijn power en produceren behoorlijk wat paardenkracht om op hoge snelheid soepel over de wegen te scheuren.

Als je onder de indruk bent van de drie motoren van de Stinger zal je nog meer versteld staan van de H600. Deze ultieme hybrid kan zowel fungeren als elektrische auto als rijden op verschillende brandstoffen zoals benzine, diesel, ethanol en propaan.

Reageer op artikel:
Kia Stinger: krachtpatser met drie turbomotoren
Sluiten