Milton Broen
Milton Broen Pop-Culture 9 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Krijg met deze geheime Netflix-codes toegang tot verborgen categorieën

Netflix heeft zo’n groot aanbod dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Als je films of series hebt gekeken krijg je daarna altijd een soortgelijke suggestie. Toch is er een truc waardoor je in specifieke ‘micro-categorieën’ kunt kijken en precies de soort films of series kunt kijken waar je echt van houdt.

Onoverzichtelijk aanbod

Netflix krijgt om de zoveel tijd weer allerlei nieuwe content en iedere maand verdwijnt er ook weer het nodige. Om een duidelijk overzicht te krijgen van wat Netflix allemaal aanbiedt kun je door de categorieën bladeren, maar ook hier wordt lang niet alles getoond. Je moet dus maar net weten welke film je wilt kijken. Of nou ja, met deze handige truc hoeft dat niet meer.

Verborgen content

De developers van Netflix gebruiken een ‘geheime’ code waardoor er meer categorieën zijn dan waar de gebruikers toegang tot hebben. Door deze extra categorieën heb je een beter overzicht over welke films en series er op het moment beschikbaar zijn. Er is echter een truc dat in de URL kan worden ingevoerd waardoor je toegang krijgt tot deze ‘verborgen’ categorieën. En dus gerichter kunt zoeken en daar meer films en series tegenkomt die binnen dat genre passen.

Handige codes die je Netflix-ervaring positief beïnvloeden

Gizmodo legt uit hoe die codes werken. De nummers aan het einde van de volgende link staan voor een bepaalde categorie; http://www.netflix.com/browse/genre/6839. Er zijn onofficiële bronnen met lijsten codes zodat je in allerlei verschillende (sub)categorieën kunt kijken. Als dat niet voldoende is, kun je altijd nog een kijkje nemen in dit artikel van The Atlantic waarin uit wordt gelegd hoe Netflix hun aanbod verdeelt over duizenden ‘micro-genres’. Wees trouwens niet geschokt als sommige codes niet meer werken, want het kan zijn dat deze categorie dan inmiddels al niet meer bestaat en door Netflix is verwijderd. Maar het blijft een handige truc als je opzoek bent naar films of series die dezelfde vibe hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Krijg met deze geheime Netflix-codes toegang tot verborgen categorieën
Sluiten