Kruidvat komt met Google Chromecast-alternatief voor een prikkie (maar pas wel op)

Deals Mark Hofman 26 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het Kruidvat heeft deze week een alternatief voor de Google Chromecast in de aanbieding. Het gaat om de Stream & Cast TV Dongle waarmee je content van verschillende platformen naar je televisie kan streamen.

Klinkt als een fantastische aanwinst, maar de ervaring leert dat je als consument wel een beetje op moet letten. Er zijn namelijk wat gebruikers met de nodige problemen.

Goedkoop Google Chromecast-alternatief bij Kruidvat

Eerlijk is eerlijk: een Google Chromecast is niet de grootste investering. De handige gadget, waarmee je content van streamingdiensten naar je televisie streamt, kost je op dit moment 29,99 euro. Ga voor een 4K-resolutie en het bedrag is 54,99 euro.

Toch kunnen we niet in andermans portemonnee kijken en is een goedkoop alternatief nooit verkeerd. Hoewel je het argument ‘goedkoop is duurkoop’ zeker kunt rondslingeren, is een alternatief van 14,99 euro ideaal. Althans, zo lijkt het.

Met de Stream & Cast TV Dongle stream je content van je smartphone naar je televisie. Maakt niet uit of deze nu afkomstig is van Netflix, Spotify of YouTube. De kwaliteit is Full HD, dus op papier zit je helemaal goed.

Oppassen geblazen

De deal is heerlijk, maar slechts 16 procent van de kopers raadt dit product ook echt aan. Voor het geval je het nog niet doorhad: dat is niet heel erg veel. Er zijn dan ook ruim veertig reviews met een score van slechts 1 ster. Niet zonder reden.

Hoewel je voor 14,99 euro niet snel mis kunt grijpen, laat de Stream & Cast TV Dongle wel wat te wensen over. Waar de Google Chromecast moeiteloos content naar je televisie gooit, lijkt het het met zijn alternatief niet zo makkelijk te gaan.

Google Chromecast, Kruidvat, Aldi, Lidl, Action, deals
Steken en kijken! (Afbeelding: Kruidvat)

Zo is de handleiding alles behalve duidelijk, zijn er problemen met verschillende streamingdiensten en lijkt de praktijk iets anders te bewijzen dan er op de website gemeld is.

Wat dat betreft is het wellicht een idee om voor de zekerheid een Google Chromecast van 29,99 euro aan te schaffen. Betrouwbaarheid is key, maar mocht je echt een goedkoop alternatief zoeken kun je voor dit geld natuurlijk altijd een poging wagen.

Viaplay flink duurder, maar zo kijk je de Formule 1 voor minder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen