Jelle van Es
Jelle van Es Tech 13 mrt 2018

Apple maakt een einde aan de kruimels in je MacBook-toetsenbord

Eén van de fijne dingen van en MacBook is toch wel het toetsenbord. Het is lekker plat en het tikt heerlijk weg. Zeker wanneer je een hele dag op kantoor zit, is het heerlijk om teksten op deze manier te schrijven. Maar er is ook een groot minpunt, dat voornamelijk naar voren komt met de laatste generatie MacBook-toetsenborden. Zodra er stof of kruimels onder de toetsen terecht komt, dan heb je bijna geen mogelijkheid om dat te fixen. Dat zorgt er weer voor dat het lastiger is om bepaalde keys te gebruiken en kan er in het ergste geval voor zorgen dat bepaalde knoppen helemaal meer te gebruiken zijn. Het is nooit verstandig om te typen terwijl je vingers nog onder de broodkruimels zitten, maar met de nieuwste generatie MacBook is het helemaal gevaarlijk.

Nieuw MacBook-patent lost dit op

Apple weet van dit probleem af, aangezien het een reden lijkt te zijn voor een patent dat het bedrijf heeft aangevraagd. Dat patent is overigens al in 2016 aangevraagd, maar is deze week onthuld. In het patent zie je dat het membraan dat wordt ingetoest volledig is afgesloten van de buitenkant, waardoor het niet mogelijk is dat vuil er tussenkomt. Wel is er nog een ruimte aan de zijkanten van de knop, maar daar zou je relatief makkelijk vuil uit kunnen halen.

Macbook toetsenbord patent

Het is nog niet bekend wanneer dit patent ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd en we dus het eventuele probleem van vuil tussen de toetsen tot het verleden kunnen laten. Tot die tijd blijft het dus een kwestie van persoonlijke hygiene en het voorkomen van eten naast je laptop. Iets dat samen met het voorkomen dat je een glas water naast je laptop hebt staan eigenlijk een basisregel is. Het zou fijn zijn als hij samen met een goedkopere MacBook Air wordt uitgebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple maakt een einde aan de kruimels in je MacBook-toetsenbord
Sluiten