Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 2 jan 2018

KTM X-Bow GT4: zwart racemonster dat niet zou misstaan in de Batcave

Degenen met een echt racehart en een en al snelheid ademen, weten dat de GT4 Europese Cup Series een uitstekende locatie is om aanstormende racetalenten te spotten. Volgens de regels mogen alleen niet-professionele racers fabrieksauto’s besturen, die ook voor het publiek beschikbaar zijn. De raceklasse voor het nieuwe scheurmonster van KTM, de X-Bow GT4.

KTM X-Bow GT4: zwart racemonster

De Oostenrijkse motorfietsfabrikant staat niet alleen bekend om zijn brute motoren maar klopt sinds 2015 ook op de deur van de vierwielers. En heeft KTM zijn toetreding tot de GT4-serie vast geankerd met de nieuwe X-Bow GT4. Door samen te werken met de Duitse krachtpatser Reiter Engineering zijn er vijftien raceklare monsters geproduceerd voor 2018. Daarmee is de X-Bow GT4 een volledig goedgekeurde circuitmachine, dus zal je geen enkele X-Bow zien op je dagelijkse route vol files naar het werk.

KTM X-Bow GT4: zwart racemonster KTM X-Bow GT4: zwart racemonster KTM X-Bow GT4: zwart racemonster
Dit artikel verscheen eerder op FHM.
Ten opzichte van eerdere modellen is de GT4 voorzien van dikke updates. Zo heeft het scheurmonster een volledig overdekte cockpit in straaljagerstijl, meerdere chassis- en ophangingsmodificaties en een transmissie die geschikt is voor 698 Nm aan koppel. Audi levert het kloppende hart voor de GT4 met een 2,0-liter turbomotor met 360 pk aan de 997 kg racer. Daardoor is deze vederlichte Batmobiel een ultrakrachtige asfaltverslinder.

Ben je meer van de klassieke motoren? Check dan deze schitterende custom Ducati, een kunstwerk dat ook nog eens de weg op kan. Of bewonder deze unieke Performance Kit van de Tesla Model S. De elektrische bolide wordt zo opeens een stuk interessanter! Meer auto’s en motoren vind je op onze auto-pagina, All About Cars.

Reageer op artikel:
KTM X-Bow GT4: zwart racemonster dat niet zou misstaan in de Batcave
Sluiten