Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 15 september 2020

Kuo: ‘iPhone 12 zonder 120Hz, alleen 5.4-inch model een kleinere notch’

Wanneer Apple de nieuwe iPhone 12 serie aankondigt, zal het bedrijf uit Cupertino veel verschillende nieuwe functionaliteiten laten zien. Maar beeldschermen met een verversingssnelheid van 120Hz zullen daar geen onderdeel van zijn. Althans, dat is wat analist Ming-Chi Kuo voorspelt.

Eerder gingen de geruchten rond dat bepaalde modellen in de serie juist wel voorzien zouden zijn van een hogere verversingssnelheid. Het is een geliefde toevoeging die je anno 2020 steeds vaker terugziet in Android smartphones.

iPhone 12 serie krijgt geen 120Hz

Via MacRumors brengt Ming-Chi Kuo zijn verwachtingen naar buiten. Waar er verwacht werd dat de iPhone 12-serie voorzien zou zijn van beeldschermen met een verversingssnelheid 120Hz, is dit volgens de analist niet het geval. Toch laat Kuo weten dat de aanwijzingen naar zo’n functionaliteit niet per definitie onjuist zijn. Apple is volgens de analist wel degelijk bezig met de technologie. Alleen wordt deze niet in 2020, maar in 2021 toegepast. De verwachting is dus dat de iPhone 13 serie voorzien zal zijn van beeldschermen met een hogere verversingssnelheid.

Er zijn op Android-gebied al een aantal smartphones die van de technologie voorzien zijn. De toevoeging van een hogere verversingssnelheid is geliefd. Zeker vanwege het feit dat je er niet alleen voordeel uit haalt wanneer je een game speelt. Ook wanneer je een artikel leest of door je social feed scrolt is de toevoeging fijn.

iPhone 12 conceptafbeelding
De collectie (Afbeelding: BGR)

Alleen 5.4-inch model een kleinere notch

Naast het feit dat er 120Hz beeldschermen verwacht werden, was er ook enige hoop dat de iPhone 12 serie beschikt over een kleinere notch. Sinds de introductie van de iPhone X in 2017 is deze inkeping niet kleiner geworden, terwijl de mogelijkheden er wel degelijk zijn. Volgens Ming-Chi Kuo zal alleen het 5.4-inch model van de iPhone 12 serie voorzien zijn van een iets smallere notch. De twee 6.1-inch varianten en het 6.7-inch model beschikken “gewoon” over een zelfde notch als de iPhone 11 Pro modellen.

De analist zegt wel dat 5G-ondersteuning bij alle modellen te vinden zijn. Zowel sub-6GHz-only als sub-6GHz-plus-mmWave modellen zullen uitgebracht worden. Daarvan worden de sub-6GHz-only als eerste verscheept.

Reageer op artikel:
Kuo: ‘iPhone 12 zonder 120Hz, alleen 5.4-inch model een kleinere notch’
Sluiten