Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 2 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Deense startup komt met Powerwall voor elektrische fietsen

Het woord KVAERN betekent “cool ride” in het Deens en toevallig is het ook de naam van een Deense startup, die elektrische fietsen cool wil maken. In samenwerking met ebike en zonne-energie bedrijven heeft de startup een complete off-the-grid ebike ervaring ontwikkeld, inclusief een (inderdaad) cool uitziende elektrische fiets en een heuse Tesla-achtige Powerwall, om je fiets met zonne-energie op te laden.

De toekomst van fietsen

De ebike ziet eruit als een soort BMX fiets is volgens de makers ontwikkeld om te passen binnen jouw individuele levensstijl. Het zou de meest duurzame en makkelijke ebike (bijna) op de markt zijn en zelfs de toekomst van het fietsen. Of het waar is zullen we nog wel zien, maar wij zouden het in ieder geval niet erg vinden als iedereen op een KVAERN zou rondrijden. De fiets kan zich overigens inderdaad aanpassen aan je levensstijl. Zo is hij uitgerust met een intelligente sensor, die de koppel aanpast aan hoe je rijdt.

KVAERN ebike

250 watt motor en 50 km actieradius

De batterij zit verstopt in de bovenste stang en kan makkelijk verwijderd worden om te kunnen opladen. Een volle batterij is goed voor zo’n 50 km aan ebike plezier, maar je kunt er altijd ook nog gewoon voor kiezen om zelf te trappelen. De 250 watt motor werkt samen met de batterij om je vanuit stilstand naar een snelheid van 25 km per uur te lanceren binnen 4,5 seconden.Verder kun je tijdens het rijden op het kleine display makkelijk in de gaten houden hoe het staat met je batterij, hoeveel je al hebt gereden en hoe hard je gaat.

KVAERN ebike

Powerwall voor ebikes

So far so good, maar er zijn natuurlijk tal van startups die een elektrische fiets hebben. Wat KVAERN bijzonder maakt is zijn plus pakket met de Powerwall-achtige oplader voor de batterij. Deze powerpack laadt je batterij op met zonne- energie, zodat je echt zoveel mogelijk duurzaam bezig bent. Uiteraard kun je de batterij ook normaal opladen, maar dan geniet je dus net van de plus ervaring.

KVAERN ebike met Powerwall voor fietsen

Duurzaam is niet goedkoop

Helaas is de ebike er nog niet, maar zullen we nog even moeten wachten. Je kunt je op de site wel opgeven om op de hoogte gehouden te worden. Hiermee kun je ook een korting van maximaal 850 euro krijgen op de fiets, wat doet vermoeden dat hij behoorlijk prijzig gaat zijn.

Hoewel de KVAERN behoorlijk licht zou zijn met zijn aluminium frame, zijn ebikes doorgaans toch een stukje zwaarder dan normale fietsen. Deze ebike zou echter traditionele en elektrische fietsen dichter bij elkaar moeten brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

KVAERN

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deense startup komt met Powerwall voor elektrische fietsen
Sluiten