Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 31 mei 2020

La Casa de Papel-fan? Deze Spaanse Netflix-series zijn de moeite waard

Het laatste seizoen van La Casa de Papel heeft een behoorlijke cliffhanger. Helaas moeten we nog lang wachten op het vervolg. Hierbij alvast wat alternatieven om de tijd te doden.

Netflix is zoveel meer dan alleen Amerikaanse series en film. Het platform heeft ook geweldige producties uit andere landen. Zelf kijken we natuurlijk graag naar Undercover, maar ook het Duitse Dark weet menig kijker te boeien. Er zijn ook veel pareltjes uit Spanje te zien op de streamingdienst. Voor ons een reden om ze speciaal voor jou op een rijtje te zetten, want naast het succesvolle La Casa de Papel, is er nog zoveel meer.

Vivir sin Permiso

Nemo Bandeira leidt een groot drugsimperium. Hij moet op zoek naar een opvolger als hij de diagnose van Alzheimer krijgt. Zijn ideale kandidaat ziet hij in zijn peetzoon. Zijn eigen dochter en zoon laat hij linksliggen. Dit zorgt voor een enorme familieruzie. Inmiddels staan er twee seizoenen online van deze original.

Vis a Vis

Nee, deze serie gaat niet over een visserij op Urk, maar over een vrouwengevangenis. Je kunt het zien als de Spaanse Orange is the new Black. Desondanks is het verhaal in de serie geweldig en zijn er veel spannende momenten. Ook zie je een aantal gezichten uit La Casa de Papel. Er zijn al vier seizoenen van de serie en een vijfde is aangekondigd. Deze heeft overigens de naam El Oasis.

La víctima número 8

Tijdens een jihadistische bomaanslag in Bilbao komen zeven mensen om het leven en laat vele wonden achter. Niet alleen bij nabestaanden van de slachtoffers maar ook mensen rondom de vermoedelijke dader.

Mar de plástico

Deze serie speelt zich af in het zuiden van Spanje. Een inspecteur moet de moord van een jonge vrouw onderzoeken. De (etnische) spanningen lopen hoog op tussen de werknemers in de kassen.

Élite

Gisteren maakte Netflix bekend dat een vierde seizoen van Élite bekend. Het is naast La Casa de Papel een van de populairste Spaanstalige series op de streamingdienst. De serie gaat over drie arbeiderskinderen die terechtkomen op een exclusieve privéschool. Dit levert naast heftige confrontaties ook een moord op.

Criminal: Spain

Een bijzondere serie. In de verhoorkamer zie je het psychologische spel tussen rechercheurs en verdachten.De prijs van de antwoorden heeft echter een grote morele weerslag op de onvervragers.

La Reina del Sur

La reina del Sur is een wat rare serie. Seizoen 1 werd in 2011 al opgenomen, maar is niet te zien op Netflix. Seizoen 2 uit 2019 is dat wel. Deze speelt zich ook in de serie 8 jaar af na de gebeurtenissen in het eerste. Een vrouw heeft zich opgeklommen in een drugsorganisatie en is daarin nu een legende. Ze keert terug naar Mexico om het gevecht aan te gaan met enkele drugsdealers. Elke aflevering zit je op het puntje van de stoel.

O Sabor das Margaridas

Een agente doet onderzoek in een dorpje in Galicië naar een verdwenen meisje. Tijdens de speurtocht ontrafelt de vrouw geheimen die invloed hebben op het verlies dat ze zelf heeft meegemaakt. Het eerste van twee seizoenen staat nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
La Casa de Papel-fan? Deze Spaanse Netflix-series zijn de moeite waard
Sluiten