Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

La Casa de Papel krijgt eigen nieuwe Koreaanse versie van de serie

Ben je La Casa de Papel-fan? Dan heb je een reden om minder te treuren om het einde van de serie. Er komt een Koreaanse versie.

La Casa de Papel is een van de populairste series op Netflix. Ruim 65 miljoen huishoudens keken naar het vierde seizoen. Dat is bijzonder te noemen, aangezien het een niet-Engelse titel is op de streamingdienst. De serie is gemaakt door Netflix in Spanje met een volledig Spaanse cast.

Het einde voor La Casa de Papel nadert

La Casa de Papel is al sinds 2017 te zien en inmiddels hebben we vier seizoen voorbij zien komen. De eerste seizoenen speelden zich nog af bij de Spaanse munt, waar we zagen hoe de groep overvallers onder leiding van de professor de bijna-perfecte overval uitvoerden. In de laatste twee seizoenen pakken ze het groter aan en overvallen ze de nationale bank van Spanje.

Helaas komt er nog maar een seizoen van de Spaanse versie van La Casa de Papel die vermoedelijk ergens in 2021 is te zien. De serie is nu nog in productie. We zien dan eindelijk hoe het afloopt en of er nog meer belangrijke personages het einde van de serie niet meer halen.

La Casa de Papel
Het einde van de serie nadert. (Afbeelding: Netflix)

Een Koreaanse versie

Nu komt er dus ook een Koreaanse La Casa de Papel. Dat betekent niet een nasynchroniseerde versie, maar een volledig nieuwe serie met Koreaanse acteurs. We zijn dan ook benieuwd wie de Koreaanse Berlijn wordt en hoe die gaat heten. De serie speelt zich dan ook af op het Koreaanse schiereiland. De serie wordt geregisseerd door Kim Hong-sun. Hij en zijn team zijn bekend van de series My Holo Love en Psychopath Diary.

Bedenker Alex Pina is blij met de nieuwe versie van La Casa de Papel: “Koreaanse makers hebben jarenlang hun eigen taal en audiovisuele cultuur ontwikkeld. Net als onze serie zijn ze erin geslaagd culturele grenzen te overschrijden en bekend te worden bij duizenden kijkers. Ik vind het daarom fantastisch dat de Koreaanse makers de serie aantrekkelijk vinden om een bewerking van te maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
La Casa de Papel krijgt eigen nieuwe Koreaanse versie van de serie
Sluiten