La Casa de Papel: 6 dingen die we weten over seizoen 5

Films & Series Jeroen Kraak 17 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit jaar is het zover: het laatste seizoen van La Casa de Papel. Hoe het gaat eindigen weten we natuurlijk niet, maar wat we wel weten zetten we op een rijtje voor jou!

La Casa de Papel is een van de populairste series op Netflix. De serie over een groep overvallers die de Spaanse Bank en Munt overvallen weet veel mensen te raken. Dat komt vooral door de fantastische personages die in de show zitten. Maar wat gaan we in het vijfde seizoen zien? We weten al een aantal zaken.

It’s a wrap

Dit La Casa de Papel-nieuws is heet van de naald. Het vijfde seizoen van de Netflix-kraker is nu volledig opgenomen, meldt de rode N in een tweet. Dat betekent dus dat je de serie waarschijnlijk nog gewoon dit jaar op Netflix gaat zien. De post-productie wordt gelukkig minder beïnvloed door corona.

Beelden van het nieuwe seizoen

Tijdens de opnames van La Casa de Papel deelde Netflix al een aantal foto’s van het nieuwe seizoen. Je hoeft niet bang te zijn voor spoilers, want die zijn niet te zien. Wel zien we een aantal bekende gezichten uit de serie en krijgen we een kijkje achter de schermen.

Een episch seizoen

Op social media (via RTL) heeft bedenker Álex Pina al wat vertelt over het nieuwe seizoen. “Iedere dertig seconden vinden er dingen plaats die de karakters storen, een draai naar actie.” Hij gaat later verder: “De bende wordt nu echter in onomkeerbare situaties geduwd in een wilde oorlog: Het is het meest epische deel van alle delen die we hebben geschoten.”

Makers van La Casa de Papel komen met nieuwe serie op Netflix

Dit is waarom La Casa de Papel eindigt

Waarom eindig je een goedlopende serie? De Spaanse krant Marca heeft het antwoord. Volgens het medium is het te moeilijk geworden om de cast bij elkaar te houden. Het succes van de serie zorgt ervoor dat de acteurs populairder zijn dan ooit. Ze hebben daarom schijnbaar moeite om de agenda’s op elkaar af te stemmen. Toch kun je beter stoppen op het hoogtepunt dan te laat. Waarschijnlijk zien we de acteurs nu wel terug in een aantal grote films en series. Zo heeft Úrsula Corberó (Tokio) al een rol gescoord in de nieuwe G.I. Joe-film.

Er komt een Koreaanse La Casa de Papel

Baal je dat het na dit seizoen voorbij is voor La Casa de Papel? Dan ben je zeker niet de enige! Gelukkig komt er een nieuwe La Casa de Papel, maar dan wel in het Koreaans. Netflix kondigde eerder aan dat er in het land gewerkt wordt aan een remake van de serie. Hopelijk wordt deze net zo goed als het origineel. Via Netflix kun je de Koreaanse versie kijken zodra die uitkomt.

Het definitieve einde van de serie?

Wij hopen stiekem op een spin-off van de serie. Het zou geweldig zijn als Tokio of Berlijn een eigen serie krijgt. Het zijn twee van de meest kleurrijke personages in de serie. Eerder liet bedenker Álex Pina aan Netflix-Nederland al weten dat er mogelijkheden zijn voor spin-offs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!