Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Rides 6 nov 2019

Laadvermogen Tesla Model 3 SR+ verhoogd naar 170kW met update

Tesla heeft een update uitgebracht voor de Tesla Model 3 SR+ die het laadvermogen van de elektrische auto verhoogd heeft naar 170 kW. Voorheen kon de auto maximaal opgeladen met een vermogen van 100 tot 120 kW. De update wordt nu uitgerold, maar is echter nog niet in Nederland beschikbaar.

Een Tesla-eigenaar op Reddit heeft opgemerkt dat zijn Tesla Model 3 SR+ voortaan een laadvermogen van 170 kW heeft. Voorheen was het zo dat de accu met 740 kilometer per uur opgeladen kon worden, met een vermogen van 100 kW, wat leidde tot een actieradius van 410 kilometer. Na het updaten zou deze persoon dan een laadsnelheid van 1247 kilometer per uur kunnen bereiken.

Update voor Tesla 3 SR+

In de releasenotes van de Tesla-update staat dat de Tesla Model 3 nu opgeladen kan worden met een verhoogd piekvermogen van 170 kW. Om dat nieuwe maximum te kunnen bereiken, dienen gebruikers wel van het Tesla V3 Supercharger-netwerk gebruik te maken. Onder ideale omstandigheden kan hier een oplaadsnelheid van 250 kW mee bereikt worden. Dat getal is haalbaar op duurdere modellen van de fabrikant, zoals de Model 3 Dual Motor of het Performance-model.

Tesla Model 3 review supercharger
Tesla Model 3 opladen. (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Echter, de kleinere auto’s van Tesla, zoals de Tesla Model 3 SR+, hebben tevens een kleinere accu en konden tot op heden met een maximaal vermogen van 100 tot 120 kW opgeladen worden.

Geldt nog niet voor Nederland

Helaas is het zo dat de update nog niet in Nederland beschikbaar is. Tegenover Tweakers laat Tesla weten dat het ook nog niet bekend is wanneer die daadwerkelijk in Nederland gelanceerd wordt.

Het hiervoor genoemde Tesla V3 Supercharger-netwerk is op dit moment niet beschikbaar in Nederland en België. En die palen zijn nodig voor het behalen van het hogere oplaad-vermogen. De palen zijn wel onderweg naar Nederland en zouden ergens in het vierde kwartaal van 2019 beschikbaar moeten zijn. Echter, tot op heden is nog niet duidelijk wanneer we ze dan precies mogen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reddit

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Laadvermogen Tesla Model 3 SR+ verhoogd naar 170kW met update
Sluiten