Daniel Koster
Daniel Koster 11 sep 2016

Voor ieders veiligheid: laat je telefoon tijdens de toiletbeurt met rust

Tussen het studeren door of op werk even een toiletbeurt inroosteren? Juist, dat gebeurt onder het genot van je telefoon, WhatsApp, Candy Crush, Facebook en meer. Ontspannend, yes. Gevaarlijk, yes!

Geef toe, ook jij neemt je telefoon mee naar het toilet. Logisch, want dan heb je even wat te doen tijdens je zit. Ook leent de toiletbeurt zich uitermate goed voor het even checken van je berichten. Multitasken, lekker bezig. Of toch niet?

De toiletbeurt is een bacteriegevaar

Een groep experts doet verhaal. Tijdens jouw toiletbezoek houd jij je telefoon namelijk vast. Dit terwijl jij tijdens het bezoek op allerlei manieren in aanraking komt met bacteriën die je normaliter eerst van je hand afwast voor je weer bijvoorbeeld aan je telefoon gaat zitten. Waar dat bij je eigen bacteriën bijna niet uitmaakt (hier kun je niet ziek van maken, maar wel anderen ziek mee maken), kom je bijvoorbeeld tijdens het doorspoelen wel in contact met de bacteriën van anderen. Die blijven dus achter op je phone, bah! Gelukkig zijn er wel manieren om verantwoord met je telefoon naar het toilet te gaan.

Verantwoord je telefoon gebruiken op het toilet

Zorg er ten eerste voor dat je je telefoon altijd met dezelfde hand gebruikt. Gebruik de andere hand voor zaken als afvegen en doortrekken. Op die manier worden bacteriën niet via jouw handen met je telefoon uitgewisseld. Na het handen wassen en het weer gebruiken van je telefoon kom je zo niet in aanraking met die bacteriën. Vooral aangezien het ook andermans bacteriën kunnen zijn is dat wel zo fijn. Doe ook altijd het toiletdeksel dicht als je doortrekt. Bacteriën springen bij het doortrekken zo de pot uit en komen onder andere op jouw kleren en telefoon terecht. Dat kan tot twee meter in de rondte, dus daarom is het ook slim niet zaken als je tandenborstel in de buurt van het toilet te stallen. Anders zit er dus niet enkel tandpasta op, iel! Nog een puntje: je telefoon in je zak opbergen voor het doorspoelen is slim.

Al met al moet je goed op jezelf letten tijdens het toiletbezoek. Het gebruik van de telefoon is af te raden omdat dat niet echt hygienisch is, maar dat geldt eigenlijk voor het gehele bezoek. Zorg er gewoon voor dat je na het bezoek je handen goed wast, dan kun je naar alle hartenlust weer van je telefoon gebruik maken. Houd jij trouwens niet van viezigheid? Dan is dit urinoir dat meteen je zaakje voor je wast zeker iets voor jou! ;)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor ieders veiligheid: laat je telefoon tijdens de toiletbeurt met rust
Sluiten