Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 1 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Laatste crypto-update: BTC en crypto plus, 40k jaar cel, SEC, NFT

In onze voorlopig laatste crypto update bekijken we na sluiting van de Amerikaanse markten de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna zien we hoe de SEC duidelijkheid geeft over de komende cryptowet en hoe ticketverkoper Ticketmaster in NFT’s stapt. Tot slot delen we welke ongelukkige crypto crimineel meer dan 40.000 jaar celstraf wacht.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 20.226,05 ($ 20.154,27). Dit is 1,25% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 stijgen. De grootste winst is momenteel met + 7,67% voor Leo Token (LEO). Er zin echter ook enkele verliezers. Tron (TRX) is op dit moment de hekkensluiter met -2,02%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

SEC laat met een omweg zien welke criteria voor crypto als security gelden

De SEC heeft nog steeds geen formele cryptoregelgeving waaruit blijkt wanneer een crypto een security zou zijn. Ook de Amerikaanse cryptowet is nog in de maak en dat zorgt voor onzekerheid in de markt. In een poging om criteria van de SEC te achterhalen dook Nasdaq in de correspondentie tussen Grayscale en SEC. De SEC vroeg namelijk om Zcash (ZEC), Horizen (ZEN) en  Stellar (XLM) te analyseren. Ook zou de SEC hebben laten doorschemeren dat zij vinden dat deze crypto mogelijk securities zijn. Op basis daarvan komen analisten tot de volgende voorlopige criteria. Een crypto kan als security gezien worden als:

  • De structuur lijkt op die van de Ripple (XRP) en achterliggende entiteiten (zoals bij Stellar het geval is);
  • Wanneer er een centrale entiteit achter een cryptomunt zit en er vanuit die entiteit winst in het vooruitzicht gesteld wordt (zoals bij ZEN).
  • Wanneer er een premine wordt uitgedeeld en er een vorm van premie over mining wordt geheven ten behoeve van de organisatie achter de munt (zoals bij ZCash).

Ticketmaster stapt in verkoop NFT’s

Ticketmaster is een bekende verkoper van tickets voor concerten en evenementen. Vandaag werd bekend dat zij NFT’s op de markt brengt. In samenwerking met organisatoren krijgen de NFT’s een status als verzamelobject en proef van aanwezigheid bij het evenement.

Het is niet de bedoeling dat de NFT als toegangskaart gebruikt kan worden. Je koopt de NFT dus naast een toegangsticket. De NFT’s zijn te transfereren via de Flow blockchain die bekend staat als natuur- en milieuvriendelijk. Een NFT creëren op de Flowchain kost namelijk minder energie dan een zoekopdracht uitvoeren op Google of een Instagram post maken. Inmiddels heeft Ticketmaster al 5 miljoen NFT’s geproduceerd.

WANT verandert, maar cryptonieuws blijft

Vanaf morgen (1 september) gaan we, zoals we vanmiddag uitlegden, stoppen met de dagelijkse Bitcoin- en crypto updates.

In plaats daarvan bieden we je 2x per week aan de hand van actuele overzichten nog steeds inzicht in de ontwikkelingen op de cryptomarkt. Ook kun je natuurlijk 24 uur per dag en 7 dagen per week de live Bitcoin en cryptoprijzen blijven raadplegen bij onze collega’s van Tradeincrypto.com. Uiteraard bekijken we of we in de toekomst weer voldoende gelegenheid zien om dagelijks terug te komen.

Ongelukkige crypto crimineel wacht 40.000 jaar Turkse cel

Faruk Fatih Özer was tot april 2021 de topman van de Turkse cryptobeurs Thodex. In april 2021 besloot hij dat het tijd was voor iets nieuws. Zij verlieten het land en namen zo’n $ 2 miljard mee. Daarmee liet hij 400.000 Thodex klanten verdrietig en berooid achter.

De Turkse opsporingsdiensten gingen er uiteraard achteraan en inmiddels is deze Özer in Albanië aangehouden en wacht hij op zijn uitlevering aan Turkije. Aangezien men daar voor ieder van de gedupeerden een straf kan eisen beloopt het totaal aan gevangenisstraf dat Özel kan krijgen zo’n 40.564 jaar.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Laatste crypto-update: BTC en crypto plus, 40k jaar cel, SEC, NFT
Sluiten