Dit zijn de laatste geruchten over de iPhone 12 en Pro (Max)

Nu de iPhone SE is uitgebracht, is het wachten op de iPhone 12 en de 12 Pro (Max). Wat gaat Apple ons bieden op het nieuwe vlaggenschip?

Er doen veel geruchten de ronde over de nieuwe iPhone 12. Eerder werd al bekend dat er vier modellen zullen verschijnen. De reguliere opvolgers van de 11, de 11 Pro en de 11 Pro Max. Ook komt er waarschijnlijk een mini-versie op de markt met een 5,4 inch-ledscherm.

ProMotion op de iPhone 12 Pro

9to5Mac meldt dat de iPhone 12 Pro en Pro Max het ProMotion-systeem krijgen. Hierdoor kunnen de toestellen schakelen tussen 60Hz en 120Hz, afhankelijk van welke content er op het scherm is te zien. De gewone 12 en de mini moeten het doen met een 60Hz-scherm dat niet kan opschakelen. De 120Hz betekent dat het beeld elke seconde 120 keer ververst, net zoals al jaren bij de iPad Pro het geval is. Hoewel er geruchten gingen over 90 Hz, is dat nooit een optie geweest. Die snelheid wordt bijvoorbeeld gebruikt door OnePlus.

Batterij

Door de hogere verversingssnelheid op het scherm wordt er ook meer energie gebruikt door de telefoons. Hierdoor kiest Apple ervoor om de batterijcapaciteit te verhogen. De iPhone 12 Pro Max zal hiervoor waarschijnlijk een batterijcapaciteit van 4400 mAh krijgen. Ter vergelijking: de iPhone 11 Pro Max heeft op dit moment een capaciteit van 3969mAh.

Camera

Ook aan de camera’s wordt flink gesleuteld Apple. De lenzen van de nieuwe iPhones zullen 5 millimeter groter zijn dan het model van het vorig jaar. Fotograferen in het donker wordt makkelijker en krijgt een autofocus die twee tot drie keer sneller is dan de vorige modellen. Daarnaast wordt ook de stabiliteit beter, door een sensor die de trillingen gaat opvangen.

De iPhone 12 en de 12 mini krijgen een 12 megapixelcamera met ultragroothoeklens. Deze zit ook op de twee duurdere modellen, maar die krijgen ook de beschikking over telelens met 3x-optische zoom. Tevens hebben de Pro en Pro Max het LiDar-systeem die de mogelijkheden van AR verbeteren. Deze sensoren zullen zich bevinden aan de rechteronderkant van de camera.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de telefoons gaat er dit jaar iets anders uitzien. De iPhone 12 lijkt qua zijkant op de iPhone 5. De ronde zijdes zullen vervangen worden door rechte zijkanten. Het Pro-model krijgt daarnaast een nieuwe kleur: Navy Blue. Deze gaat ten koste van Midnight Green, die nu nog bij de 11 Pro en Pro Max beschikbaar is.

9to5Mac

Reageer op artikel:
Dit zijn de laatste geruchten over de iPhone 12 en Pro (Max)
Sluiten