Laatste kans op Netflix: deze zes toppers verdwijnen binnenkort

Elke week komen er nieuwe films, series en documentaires naar Netflix. Helaas blijft het aanbod niet alleen groeien, want elke week verlopen er ook licenties. Oftewel, populaire titels verdwijnen van de streamingdienst. Ook deze week is het weer raak. We zetten zes titels op een rijtje die zeer binnenkort van Netflix gaan verdwijnen. Je laatste kans!

In The Flesh (IMDb: 8.0)

Zombie-verhalen zijn vaak hit or miss. Met de grote concurrentie van The Walking Dead lijkt het nagenoeg onmogelijk om een succesvolle originele zombie-horror neer te zetten. In The Flesh slaagt daar meesterlijk in. Origineel is de serie zeker. Het verhaal gaat niet over een apocalyptische wereld, maar over wat er zou gebeuren als zombies moeten herintreden in de Britse samenleving. De twee korte seizoenen moet je zeker nog even snel bingen voor ‘ie op 9 mei van Netflix wordt gehaald.

Utopia (IMDb: 8,5)

Je kan het je nu moeilijk voorstellen, maar in de jaren ’80 deed men een moord voor populaire stripboeken. Utopia neemt dit spreekwoord echter een beetje letterlijk. Een groep online vrienden ontdekken een manuscript van een gediscontinueerd stripboek. Op het eerste gezicht is dit een onschuldige vondst, maar het plaatst de vrienden recht in het vizier van een gewelddadige groep genaamd ‘The Network’. Deze meedogenloze organisatie probeert met man en macht het manuscript in handen te krijgen. Deze spannende serie is na 9 mei weg, dus ga hem vandaag nog bingen.

Witnesses (IMDb: 7.2)

In deze Franstalige serie moeten de jonge, vrouwelijke detective Sandra Winckler en haar partner Justin in het verleden duiken van haar voormalige politiechef. De serie speelt zich af in een klein kustplaatsje, waar van de een op de andere dag lijken worden gevonden. De vinger wordt gewezen naar de voormalige baas van Sandra. De eerste aflevering van Witnesses, of zoals origineel genaamd Les Témoins, werd in 2015 uitgezonden en zeer goed ontvangen. Kijk de serie nog snel, na 14 mei ben je te laat.

The Lady in the Van (IMDb: 6.7)

The Lady in the Van is grotendeels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Miss Shepherd, gespeeld door de briljante Maggie Smith (Professor McGonagall uit de Harry Potter-films), leeft een afgezonderd leven in een bestelbusje. Ze staat geparkeerd op de oprijlaan van de warrige schrijver Alan Bennett en de twee ontwikkelen een bijzondere band. Deze film moet je gezien hebben. Ook deze film is na 14 mei niet meer te zien.

Easy A (IMDb: 7.1)

We vervallen in clichés als we zeggen dat de middelbare school niet makkelijk was. In Amerika lijkt het haast wel een nachtmerrie. Olive ervaart dat als geen ander, ze is niet populair en ze wordt nauwelijks opgemerkt in de wandelgangen. Ze besluit haar imago een flinke boost te geven als ze de roddel verspreidt dat ze de grootste slet op school is. Wat daarna gebeurt, is uiteraard geen verrassing. Pak Easy A nog snel mee. Op 13 mei is Easy A van Netflix verdwenen.

Netflix

The Returned (IMDb: 7.1)

Een klein dorpje in de bergen staat op zijn grondvesten te schudden als geliefden die jaren geleden overleden ineens weer terugkeren naar hun huizen. De dorpsbewoners zijn geschokt als hun naasten in ‘levende lijven’ voor hen staan, compleet onwetend van het feit dat ze jaren geleden zijn gestorven. Deze spannende serie telt slechts één seizoen van tien afleveringen. Dat moet je makkelijk kunnen afkijken voor Netflix hem op 12 mei weghaalt.

En dat is nog niet alles

Helaas blijft het niet bij deze toppers. De complete lijst kun je hier checkenDit zijn onze favorieten van vorige maand. Check ook onze lijstjes met de gekste AliExpress koopjes en gadgets. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd als eerste dit soort Netflix-nieuws binnen te krijgen.

?Lees ook: De term ‘Original’ betekent niet wat je denkt

Netflix-Nederland

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze zes toppers verdwijnen binnenkort
Sluiten