Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 jul 2018

Laatste kans op Netflix: deze topfilms en series gaan snel verdwijnen ?

Netflix voegt elke dag weer bergen met nieuwe content aan zijn aanbod toe. Helaas worden er ook geregeld titels geschrapt, bijvoorbeeld omdat licenties verlopen. Dit keer valt de schade mee, maar toch moeten we afscheid nemen van een aantal toppers. En dit keer verdwijnen ze ook nog eens zeer binnenkort…

Netflix laatste kans: toptitels die verdwijnen

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Everybody Leaves (IMDb: 6.5) 18-07-2018

We beginnen met een indrukwekkend stukje drama, Everybody Leaves Drama. Wanneer je online informatie over deze film zoekt, dan vind je bijna alleen reviews als je naar de originele naam zoekt: Todos Se Van. Everybody Leaves speelt zich af in het Cuba van de jaren tachtig.

Het land verkeert in een zware economische crisis. De film draait rondom Eva en Manuel, die vechten om de voogdij over hun 8-jarige dochter. Ondertussen woedt er ook nog eens een politieke revolutie waarover beide ouders sterk in mening verschillen. Wat ons betreft, ondanks de relatief lage IMDb-score, een verborgen pareltje.

Zoolander 2 (IMDb: 4.7) 18-07-2018

Vanaf het begin was het duidelijk dat Zoolander 2 geen topfilm zou gaan worden. Uitmelkerij? Zo kun je het zeker bestempelen. Toch blijft de flauwe humor van Ben Stiller, Owen Wilson en Will Ferrell aanstekelijk. Ideaal kijkmateriaal voor een verloren avond, wanneer je geen zin hebt om uiterst gefocust naar je televisie te kijken.

Zoolander en Hansel proberen in dit vervolg op de culthit voor Interpol modegod en superschurk Mugatu in te rekenen. Dat doen ze op hun.. unieke en creatieve eigen manier.

Unbroken (IMDb: 7.2) 19-07-2018

We waren Unbroken alweer vergeten, maar deze film uit 2014 is absoluut het kijken waard. Met, niet geheel onbelangrijk, Angelina Jolie in de regisseursrol. Unbroken vertelt het waargebeurde verhaal van Louis Zamperini, een Olympisch hardloper wiens vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog op zee neerstortte.

De bemanning dreef 47 dagen op zee, alvorens ze gevangen genomen werden door de Japanse Marine. Een bijzonder verhaal, met een prima IMDb-score. Absoluut het kijken waard!

Zombieland (IMDb: 7.7) 20-07-2018

Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld vol zombies. Jup, nog een zombie-flick. Zombieland weet het anders net wat aan te pakken dan de talloze slappe aftreksels die in de jaren na 2009 op de markt kwamen.

Voeg daar toprollen voor Emma Stone en Abigail Breslin aan toe, en je hebt een topfilm die je niet mag missen. Ook wanneer je stiekem een beetje zombie-moe bent. Geef het genre nog een kans!

Ali G Indahouse (IMDb:6.2) 22-07-2018

Tja, wat moeten we over deze zeer bekende film zeggen? Of je vindt het hilarisch, of je hebt er een gigantische hekel aan. Het is alweer zestien jaar geleden dat deze controversiële film uit kwam, maar nu Sacha Baron Cohen’s nieuwe show in premiere gaat, is het een mooie opfrisser.

Het concept is vrij simpel: een Britse wannabe gangsta-rapper wordt per ongeluk verkozen als parlementslid. Wat volgt, is een berg aan prettig gestoorde en aanstootgevende chaos.

Dag (IMDb: 8.7) 31-07-2018

De Noren zijn niet alleen meesters in het afleveren van thrillers en crime-series. Geef Dag een kans, een Noorse comedy-serie over een relatietherapeut die er heilig in gelooft dat huwelijken ongezond zijn. Sterker nog, hij vindt dat mensen zoveel mogelijk alleen moeten zijn.

Alles verandert echter wanneer zijn zuster hem op een blind-date stuurt met Eva, haar jeugdvriendin. Dag is vier seizoenen aan ijzersterke comedy. Gelukkig heb je nog tot eind juli!

Deze maand komen er gelukkig ook veel nieuwe films, series en documentaires naar Netflix. We hebben in dit artikel een aantal aankomende toppers voor je op een rijtje gezet!

?Lees ook: De term Netflix Original betekent niet wat je denkt

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze topfilms en series gaan snel verdwijnen ?
Sluiten