Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 jun 2018

Laatste kans op Netflix: deze 85 topfilms en series verdwijnen binnenkort

Elke maand komen er talloze nieuwe films, series en documentaires naar Netflix. Zo ook in juli, waarvan we hier de beste aanraders voor je op een rijtje hebben gezet. Helaas gaan de komende dagen ook een flink aantal films en series verdwijnen. 85, om precies te zijn. Waaronder klassiekers met topscores op IMDb. We raden je vijf titels aan die je nog snel kunt bingen.

Netflix laatste kans: toptitels die verdwijnen

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Gladiator (IMDb: 8.5) 30-06-2018

Het is spijtig dat we afscheid moeten gaan nemen van deze absolute filmklassieker. Op 30 juni verlaat Gladiator het strijdtoneel. De kans is groot dat je de prijswinnende film allang hebt gezien, maar toch raden we je aan nog een avond achter de buis te kruipen. Russel Crowe weet nog altijd te imponeren. Kan Maximus zich wreken op de keizer die zijn vrouw en zoon op brute wijze liet vermoorden? Het antwoord ken je al, maar toch blijft het razend spannend.

Gladiator Netflix

Inglorious Basterds (IMDb: 8.3) 30-06-2018

Het aantal films met een hoge IMDb-score dat Netflix de komende dagen gaat verlaten, ligt dit keer opvallend hoog. Ook Inglorious Basterds verdwijnt op 30 juni van de streamingdienst. De komende dagen kun je dus voor het laatst de topscoorder van Quentin Tarantino checken op Netflix. The Basterds zijn een groep Joodse soldaten die onder leiding van Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) angst zaaien onder de nazi’s, door ze op brute wijze om te leggen. Een topfilm met een cast om van te kwijlen.

The Thing (IMDb: 8.2) 30-06-2018

The Thing stamt alweer uit 1982. In tegenstelling tot veel andere oude horror-films maakt dat de film er echter niet minder eng om. Nog altijd bezorgt deze horrorklassieker een hoop fans slapeloze nachten. Pak voor 30 juni dus nog een keer een dekentje, wat popcorn en doe alle lichten uit. Een buitenaards wezen op Antartica, durf jij het aan?

The Thing

Kurt Cobain: Montage of Heck (IMDb: 7.6) 30-06-2018

Regisseur Brett Morgen ontdekte in het archief van Kurt Cobain maar liefst tweehonderd aan nog nooit eerder openbaar gemaakte video’s, muziek, audio en maar liefst 4000 pagina’s aan aantekeningen en geschreven tekst. Dat bijzondere materiaal heeft Morgen gebruikt om een intiem portret van de fascinerende artiest te maken. Wie is de man achter de nu al legendarische muziek, en waarom liep het zo af? Tot 30 juni kun je er op Netflix achter komen.

The Illusionist (IMDb: 7.6 30-06-2018)

Normaal staat er een hoop crap tussen de te verdwijnen titels, maar dit keer is het een kwestie van must-see na must-see. In het Wenen van 1900 wordt de jonge Edward hopeloos verliefd op Sophie, een meisje dat voor hem onbereikbaar is. Wat volgt is een topfilm vol magie en acteerwerk van de bovenste plank. Misschien zelfs wel de beste rol van Edward Norton! Je hebt nog tot 30 juni, dus dat worden drukke avonden!

The Illusionist

Nog meer Netflix

Helaas blijft het niet bij deze titels, hier kun je de complete lijst checken. Heb je deze titels al gezien, of ga je toch liever voor een goede film? Check dan eens de top tien klassiekers die je op Netflix kunt vinden. We hebben hier een mooie selectie voor je op een rijtje gezet. Ze worden niet voor niks klassiekers genoemd!

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze 85 topfilms en series verdwijnen binnenkort
Sluiten