Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 jul 2018

Laatste kans op Netflix: deze topseries en films gaan verdwijnen

Netflix voegt dagelijks nieuwe films, series en documentaires aan zijn aanbod toe. Helaas worden er ook geregeld titels geschrapt, bijvoorbeeld omdat licenties verlopen. Dit keer valt de schade mee, maar toch moeten we afscheid nemen van een aantal toppers.

Netflix laatste kans: toptitels die verdwijnen

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Collateral Drama (IMDb: 7.6)

Herinner jij je Collateral nog? Dit is typisch zo’n film die je snel vergeet, maar die wel zeer vermakelijk blijkt te zijn. Met een zeer degelijke IMDb-score van 7.6 is deze met top-acteurs gevulde film zeker het checken waard. Max (Jamie Foxx) is een onschuldige taxichauffeur in Los Angeles.

Zijn volgende klant, Vincent (Tom Cruise), luidt echter het begin van een bloederige en helse nacht in. Voeg daar Jada Pinkett Smith in een van haar beste rollen aan toe, en je hebt topvermaak. Nog tot de 14e op Netflix te checken!

The Killing (IMDb: 8.1)

Ja, dat lees je goed. Het zeer geliefde The Killing gaat op 1 augustus van Netflix verdwijnen. Het is echter niet duidelijk om hoeveel seizoenen zal gaan. De eerste twee seizoenen zijn geen Netflix Original, seizoen drie en vier wel. Die licentie heeft de streamingdienst waarschijnlijk wel ook na 1 augustus in handen. Voor kijkers is het echter onhandig wanneer de helft van het verhaal ontbreekt. Of ga jij sowieso voor het Deense origineel? (Forbrydelsen).

Truth (IMDb: 6.8)

Op 14 juli verdwijnt ook Truth van Netflix, een drama over journalisten van CBS News. Cate Blanchett, Robert Redford en Elisabeth Moss schitteren in een spannend verhaal over journalisten die een bijzondere ontdekking doen over de Amerikaanse president. De overheid wil er echter alles aan doen om die berichtgeving te doen laten verdwijnen. Truth is absoluut geen Oscar-materiaal, maar weet zeker te beklijven.

Vertigo (IMDb: 8.4)

Tot de slachtoffers behoort ook een film uit 1958. Laat dat je echter niet afschrikken, want Vertigo is een tijdloze thriller. Scottie Ferguson is een voormalig politieagent die vanwege zijn hoogtevrees met pensioen is gegaan. Hij moet weer in actie komen wanneer de vrouw van zijn vriend zelfmoordneigingen krijgt.

Zijn missie is simpel: volg en behoed haar voor eventuele zelfmoordpogingen. Langzaam raakt hij echter helemaal geobsedeerd door de mysterieuze vrouw. Een uniek stukje cinema zoals het niet meer gemaakt wordt. Je hebt helaas enkel vandaag (11 juli) nog!

A Most Wanted Man (IMDb: 6.8)

Het door Anton Corbijn geregisseerde A Most Wanted Man is een absolute aanrader. Deze indringende film speelt zich af in Hamburg. Een bijna dode man is op de vlucht, half Tsjetsjeens-half Russisch, en op zoek naar hulp. Zijn doel? Het fortuin van zijn overleden vader bemachtigen.

Ondertussen kijkt de Duitse geheime dienst mee, en begint de klok steeds sneller te tikken. Een van de laatste rollen van Philip Seymour Hoffman, en een Willem Dafoe in topvorm. Nog tot 15 juli te zien!

De komende weken komen er gelukkig ook een hoop nieuwe films, series en documentaires naar Netflix. We hebben in dit artikel een aantal aanraders voor je op een rijtje gezet!

?Lees ook: De term Netflix Original betekent niet wat je denkt

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze topseries en films gaan verdwijnen
Sluiten