Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29/08/2018

Laatste kans op Netflix: deze topseries en films verdwijnen binnenkort

Netflix voegt vrijwel dagelijks nieuwe titels aan zijn aanbod toe. Helaas sneuvelen er ook geregeld documentaires, series en films. Ook de komende week is het weer goed raak, al komt de echte klap pas op 8 september..

Netflix laatste kans: toptitels die verdwijnen

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Roger Waters The Wall – 31 augustus

De meeste films die eind deze maand geschrapt worden, staan al vijf jaar op Netflix. Oftewel, je hebt genoeg kans gehad om ze te kijken. Roger Waters The Wall is de grote uitzondering in dit lijstje, want die staat er nog maar een half jaar op.

De legendarische musicus ken je natuurlijk van Pink Floyd. Waters bouwt echter al sinds de jaren tachtig aan een dijk van een solo-avontuur. Deze film is een intiem verslag van zijn concertshow, in combinatie met een persoonlijke roadtrip. Een indringend portret, met heerlijke muziek.

Drie Zeitgeist delen – 31 augustus

Zeitgeist mag je gerust omstreden noemen. Deze documentaire bestaat eigenlijk uit drie volledige films, die allemaal op 31 september van Netflix gaan verdwijnen. Waar het eerste deel de origine van het Christendom verkent, gaat de tweede in op een zeer controversieel thema: 9/11. Het derde deel duikt in de schimmige wereld van rijke bankiers en hun invloed. De een noemt het absolute eye-openers, de ander bestempelt het als stompzinnige complottheorieën.

Silenced – 31 augustus

31 september verdwijnt een flink aantal documentaires van de streamingdienst. Inclusief Silenced, een geprezen docu over klokkenluiders. Van de man die waterboarding openbaar maakte tot de onthulde illegale afluisterpraktijken van de Amerikaanse overheid: stuk voor stuk brachten ze belangrijke misstanden aan het licht. Maar wat is er vervolgens met die klokkenluiders gebeurd? En hoe zijn hun levens veranderd? Silenced vertelt je hun intrigerende verhalen.

Midnight Cowboy – 31 augustus

Tijd voor een echte klassieker. Midnight Cowboy stamt uit 1969, maar is nog altijd een aanrader. Een jonge Jon Voight speelt de hoofdrol in het verhaal van Joe Buck, een charmante cowboy uit Texas. Charmant, maar vooral ontzettend naïef.

Hij is er namelijk heilig van overtuigd dat hij rijk kan gaan worden in New York. Ondertussen hoopt Buck ook nog een vrouw te scoren. De enige rijkdom die op zijn pad komt, is echter zijn vriendschap met een zielige oplichter.

Fat, Sick & Nearly Dead (plus deel twee)- 31 augustus

Joe Cross is radeloos. Met 45 kilo overgewicht en een pijnlijke auto-immuunziekte lijkt hij verloren te zijn. Deze interessante documentaire volgt zijn missie om toch weer gezond te worden. Artsen gaven hem al op, maar Cross is vastberaden om van zijn pillen en kwalen af te komen.

Hij zweert fastfood af, en stort zich op de gezonde sapjes. Maar is dat genoeg? Een aanrader, al was het maar om het intrigerende kijkje in de Amerikaanse eetcultuur. Het tweede deel van deze documentaire verdwijnt helaas ook. Daarin zie je hoe het vervolgens met hem ging.

West Side Story – 31 augustus

Nog een klassieker! Deze geliefde musical stamt alweer uit 1961. Wie kent het verhaal nou niet? Tot en met 31 augustus heb je de kans om te duiken in het verhaal van deze moderne Romeo en Julia. De leiders van twee rivaliserende straatbendes worden hopeloos verliefd op elkaar. Maar zal hun omgeving dat wel accepteren? Van de muziek tot het puike acteerwerk: West Side Story staat nog steeds als een huis.

Spring Breakers – 31 augustus

Tijd voor een zomers avontuur, dat toch iets minder uitpakte dan dat we destijds hoopten. Toch is Spring Breakers zeker een vermakelijk tussendoortje. Vier beste vriendinnen zijn op zoek naar een avontuur, en gaan op een feestvakantie. Wanneer ze een crimineel tegenkomen, wordt pas echt getest hoe ver ze daarvoor durven te gaan. Het antwoord? Heel, heel ver.

The One I Love – 31 augustus

Een door Elisabeth Moss en Mark Duplass gespeeld echtpaar kampt met flinke huwelijksproblemen. De oplossing? Een weekendje weg, zodat ze hopelijk elkaar weer in de liefde kunnen vinden. De verrassing die hen daar te wachten staat, zorgt er echter voor dat ze letterlijk en figuurlijk alleen maar verder van huis zijn. Een verrassende topper!

En heel veeel series op 8 september

Het echte slechte nieuws is nog steeds dat een flink aantal topseries op 8 september gaan verdwijnen. Dan hebben we het over Sons of Anarchy, How I Met Your Mother, Homeland, Prison Break, New Girl, Lie to Me, White Collar, The Unit en Modern Family.

Stuk voor stuk topseries die al sinds het begin op Netflix in Nederland staan. Hopelijk bevestigt de streamingdienst de komende week nog op tijd dat de licenties alsnog verlengd gaan worden, maar anders wordt het een flinke klap voor het aanbod. Hoe het er nu naar uit ziet, gaat dat toch echt gebeuren…

? Check ook wat de komende maand naar Netflix komt!

Moviemeter

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze topseries en films verdwijnen binnenkort
Sluiten