Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 okt 2018

Laatste kans op Netflix: The Bridge en andere topseries in gevaar

We zitten alweer op de helft van de week, wat betekent dat Netflix weer een nieuwe lijst met te verdwijnen series en films heeft gedeeld. Wekelijks komen er een hoop nieuwe films, series en documentaires naar de streamingdienst. Een aantal titels moet echter ook het strijdtoneel verlaten. Waaronder het geliefde The Bridge.

Laatste kans op Netflix

Al een aantal maanden heerst er onrust rondom topseries op Netflix. Dan hebben we het over Prison Break, Sons of Anarchy, Homeland, New Girl en How I Met Your Mother. Alle vijf series die er al sinds de introductie van Netflix in Nederland op staan.

Dat is nu vijf jaar geleden, waardoor de deals voor die shows zijn verlopen. Het leek er lange tijd op dat ze dan ook zouden verdwijnen in september. Sterker nog, dat stond er zelfs bij. Op het laatste moment verlengde de streamingdienst de licenties gelukkig alsnog.

Met één vervelend detail: ze werden allemaal slechts voor één maand verlengd. Oftewel, deze week staan ze weer op de lijst van te verdwijnen series, en The Bridge kan nu aan dat rijtje worden toegevoegd.

Laatste kans op Netflix The Bridge

Overigens vielen er vorige maand al een paar gedeeltelijke slachtoffers. Modern Family, American Horror Story en White Collar moesten allemaal een aantal seizoenen inleveren. Ook nu staat bij alle bovenstaande series op de streamingdienst dat sommige seizoenen gaan verdwijnen, op 8 oktober om precies te zijn.

De kans is dus zeer groot dat we over minder dan een week afscheid moeten gaan nemen van een aantal topseries. Althans, een aantal seizoenen van topseries. Voor elk van de bovenstaande series geldt dat de nieuwste seizoenen waarschijnlijk wel online blijven.

Nu ook The Bridge in gevaar

Het streaming-landschap ziet er anno 2018 totaal anders uit dan in 2013, met licenties die peperduur zijn geworden. Op 31 oktober is de Zweedse/Deense crime-serie The Bridge aan de beurt om verwijderd te worden. Ondanks dat het vierde seizoen er nog niet eens op staat.

Ach, er is hoop. Vorige weken zouden ook Gomorra en Dicte verdwijnen, maar ook die series zijn gewoon netjes op het laatste moment alsnog door Netflix verlengd. Deze weken zijn de lijsten met te verdwijnen titels dus onzekerder dan ooit.

Waar het normaal garanties zijn dat films of series echt gaan verdwijnen, is er dit keer meer reden om te blijven hopen op uitstel.

Slechts één gegarandeerd slachtoffer

Naast de bovenstaande series is de schade zeer beperkt deze week. Er is maar één grote film die gaat verdwijnen, en dat is To Kill a Mockingbird uit 1962. Die film heeft een IMDb-score van 8.2 en gaat op 10 oktober verdwijnen. Daar bestaat helaas weinig twijfel meer over.

?Check dit ook: Netflix pareltjes: deze 8 films en series zijn nu te checken!

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: The Bridge en andere topseries in gevaar
Sluiten