Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 apr 2018

Laatste kans op Netflix: deze topfilms en series verdwijnen binnenkort

Elke week komen er nieuwe films, series en documentaires naar Netflix. Helaas blijft het aanbod niet alleen groeien, want elke week verlopen er ook licenties. Oftewel, populaire titels verdwijnen van de streamingdienst. Ook deze week is het weer raak. We zetten vijf titels op een rijtje die zeer binnenkort van Netflix gaan verdwijnen. Je laatste kans!

Laatste kans op Netflix: Utopia

Bij Utopia denk je waarschijnlijk meteen aan de Nederlandse reality-serie. In dit geval hebben we het over hele andere koek. Utopia is namelijk een ijzersterke serie die binnenkort van Netflix gaat verdwijnen. Allebei de seizoenen.

De thriller heeft maar liefsy een 8.5 op IMDb, en terecht. De serie vertelt het verhaal van een groepje mensen die elkaar online ontmoeten. Ze ontdekken een grafische novelle met mysterieuze antwoorden. Voor ze doorhebben waarin ze verwikkeld zijn, worden ze al achtervolgd door een genadeloze organisatie genaamd The Network. Een heerlijke serie, die helaas op 9 mei gaat verdwijnen. Je hebt dus nog even!

Utopia

In the Flesh

Nog zo’n serie die iets minder bekend is, maar wel veel lof binnenharkt. In The Flesh gaat over zombies, maar pakt het iets anders aan dan de talloze zombie-films en series die elk jaar uitkomen. In deze BBC-productie begint de overheid met een programma om zombies weer een plekje in de maatschappij te geven. Vier jaar na hun opstand. Kieren Walker keert terug naar het kleine dorpje Lancashire. Daar kan hij echter op flink wat tegenstand rekenen. Een vermakelijke topper die op 9 mei van Netflix gaat verdwijnen.

The Hateful Eight

Men klaagt vaak dat er weinig recente films op Netflix staan. Dat lost de streamingdienst op door prijzige licenties zoals Quentin Tarantino’s The Hateful Eight aan te kopen. Onlangs maakte deze Hollywood-topper zijn entree op Netflix. Helaas hebben zulke prijzige licenties vaak ook als resultaat dat de films snel weer verdwijnen. Dat geldt helaas ook voor The Hateful Eight. De degelijke western verdwijnt op 12 april alweer van Netflix. Absoluut je kostbare avonduren waard!

The Hateful Eight

The Last Gladiators

De wereld van ijshockey is vrij onbekend in Nederland, maar toch verdient deze documentaire een kans. The Last Gladiators gaat over de meest gevreesde vechtersbazen in de National Hockey League. Het is hun taak om hun teamgenoten te beschermen, tot elke prijs. Dat betekent voor velen verbrijzelde lichamen, een pittig strafblad en allerlei verslavingen. Dit is zo’n documentaire die ongeacht je affiniteit met het onderwerp weet te fascineren. The Last Gladiators is nog tot 14 april op de streamingdienst te zien.

Criminal

We sluiten deze update af met Criminal, een vermakelijke popcorn-film die op 14 april van Netflix gaat verdwijnen. Een onvoorspelbare en gevaarlijke gevangene in de dodencel is de laatste hoop van de CIA. Ze willen een duivels plan stoppen door de herinneringen, geheimen en skills van een overleden CIA-agent bij hem te implanteren. Kan hij alsnog de missie voltooien? Wat volgt is een vermakelijke achtbaan. Geen hoogstaand pareltje, maar wel prima kijkvoer voor op een rustig avondje, met een indrukwekkende cast.

Criminal Laatste kans Netflix

En dat is nog niet alles…

Helaas blijft het niet bij deze toppers. De complete lijst kun je hier checkenDit zijn onze favorieten van vorige maand. Check ook onze lijstjes met de gekste AliExpress koopjes en gadgets. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd als eerste dit soort Netflix-nieuws binnen te krijgen.

?Lees ook: De term Netflix Original betekent niet wat je denkt

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: deze topfilms en series verdwijnen binnenkort
Sluiten