Tech 12 dec 2018 Noah Korevaar

Laatste kans op Netflix: 8 topfilms gaan snel verdwijnen

Netflix voegt wekelijks nieuwe topfilms aan zijn aanbod toe, maar geregeld sneuvelen er helaas ook een aantal geliefde titels. Halverwege december is het weer goed raak. We zetten 8 films voor je op een rijtje die binnenkort van de streamingdienst gaan verdwijnen.

Ender’s Game – 16 december

Oké, Ender’s Game was misschien niet zo goed als de boeken, maar desalniettemin heb je hier een vermakelijke science-fiction film te pakken. Het is zeventig jaar geleden dat de laatste alien-invasie plaats vond. De jonge Ender Wiggin wordt getraind om de aarde te beschermen tegen de volgende. Al snel blijkt de situatie er echter heel anders uit te zien.

This is the Life – 14 december

Helaas gaat ook een documentaire het strijdtoneel verlaten. This is the Life vertelt over de alternatieve en bijzondere hiphopcultuur rondom het Good Life Cafe, in Los Angeles. Een groep alternatieve artiesten start hun eigen progressieve beweging, met gevolgen die ze zelf nooit hadden verwacht.

The Spongebob Squarepants Movie – 17 december

Tja, wie heeft er vroeger nou niet eindeloos Spongebob gekeken? Onlangs overleed de maker, dus alleen daarom zou je al The Spongebob Squarepants Movie moeten checken. De gele spons leeft nog altijd in een ananas op de zeebodem, maar in deze film beleeft hij net wat grootsere avonturen dan je van de cartoon gewend bent.

The Propaganda Game – 14 december

Nog een pittig stukje realiteit. Álvaro Longoria krijgt de bijzondere kans om een exclusief bezoekje aan Noord-Korea te brengen. Daar interviewt hij de lokale bevolking. Al snel komt Longoria erachter dat ons Westerse beeld van het land niet helemaal klopt, en dat de indoctrinatie van de overheid nog erger is dan je verwacht.

Where to Invade Next – 14 december

Michael Moore stoort zich mateloos aan het gedrag van de Verenigde Staten. Landen worden binnengevallen zonder goede redenen, oorlogen worden continu gestart. Hij bestempelt het als een verziekende behoefte aan het in stand houden van het militair-industrieel complex. Deze documentaire is zijn statement, zijn vraag aan het Pentagon.

La Mafia Uccide Solo d’Estate – 14 december

Arturo wordt geboren op 10 december 1969 in Palermo. Dat is precies het moment waarop een van de meest brute maffiamoorden uit de geschiedenis wordt gepleegd, op Cosa Nostra. Dat zet de toon voor het leven van de kleine Arturo, waarin de Siciliaanse maffia een grote rol speelt.

The Haunting of Helena – 14 december

Tijd voor een stukje horror, je moet er maar net van houden. Een alleenstaande moeder verhuist naar een nieuwe woning, samen met haar dochter. Al snel begint haar dochter vreemde verhalen op te hangen over een tandenfee die haar ‘s nachts bezoekt. Wat eerst een kinderfantasie lijkt te zijn, blijkt al snel een duistere oorzaak te hebben.

Freddy got Fingered – 14 december

Tijd voor een flauwe komedie, perfect kijkmateriaal voor een verloren avondje. Gordon wil al heel zijn leven tekenaar worden voor een cartoon. Hij moet daardoor wel bij zijn ouders gaan wonen, maar dat vindt hij niet erg. Sterker nog, hij weigert te vertrekken. Ondertussen wordt hij hopeloos verliefd op een aantrekkelijke dokter in een rolstoel. Haar seksuele agressie intimideert Gordon echter. De toon is al gezet!

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: 8 topfilms gaan snel verdwijnen
Sluiten