Laatste kans op Netflix: 7 Oscar-films en series verdwijnen

Deze keer is de lijst met te verdwijnen series en films niet per se lang, maar wel zeer abrupt. Een aantal van de films en series die helaas Netflix gaan verdwijnen, doen dat vandaag al. Gelukkig is er ook nog goed nieuws: The Fall blijft op de streamingdienst!

12 Years a Slave – 21 november

Helaas gaat deze Oscar-winnaar al zeer binnenkort Netflix verlaten. Sterker nog, vandaag is de laatste dag dat je 12 Years a Slave kunt checken. Ejiofor speelt Solomon Northup, een ontwikkelde zwarte man met een groot talent voor muziek. Hij leeft met zijn vrouw en kinderen in New York, tijdens de negentiende eeuw. Opeens verandert zijn leven wanneer hij wordt ontvoerd, om vervolgens verkocht te worden als slaaf. Een schitterende doch heftige film.

Life or Something Like It – 21 november

Life or Something Like It is echt een typische romantische komedie van begin 2000. Verwacht dus geen Oscar-materiaal van het niveau 12 Years a Slave. Dat gezegd hebbende is het echter wel een heerlijke film om bij weg te dromen, perfect voor een winterse avond op de bank. De arrogante journaliste Lanie Kerrigan interviewt een dakloze man, die haar vertelt dat ze nog maar een week te leven heeft. Kan ze binnen 7 dagen nog het verschil maken? Helaas verdwijnt ook deze film vandaag al.

Cosmos: A Spacetime Odyssey – 21 november

De originele documentaireserie uit de jaren tachtig van Carl Sagan was misschien net iets sterker, maar dat neemt niet weg dat dr. Neil DeGrasse Tyson de serie op een sterke manier nieuw leven inblaast. Hij neemt je mee door het heelal in 13 afleveringen. Van de geschiedenis van de wetenschap tot de natuurwetten van verre planeten. Dat klinkt stoffig, maar dat is juist het knappe aan Cosmos: alles wordt op een spectaculaire manier in beeld gebracht.

Thicker than Water (2 seizoenen) – 14 december

Tijd voor een oerdegelijke Zweedse serie! Anna-Lisa is geliefd in haar omgeving omdat ze een populair familiepension runt op een Zweeds eilandje. Dat doet ze samen met haar zoon Oskar. Opeens stort zijn wereld totaal in als Anna-Lisa dood aangetroffen wordt. Haar testament is ontzettend strikt, en laat precies zien hoe haar kinderen het pension moeten runnen. Maar wat is er aan de hand?

Thicker than water

The Driver (2014) – 30 november

Vince McKee is zijn saaie leven als bange familieman helemaal zat. In plaats van het uitschot te vermijden tijdens zijn baan als taxibestuurder in Manchester, besluit hij zijn leven totaal om te gooien door zich bij hen aan te sluiten. Een plaatselijke levensgevaarlijke gangster besluit hem een nieuw leven aan te bieden.

Acquitted (2 seizoenen) – 14 december

Acquitted is zo’n serie die je eigenlijk in een keer helemaal wilt bingen. De dramaserie bestaat uit 10 afleveringen en komt uit Noorwegen. Dan weet je meestal al automatisch dat je helemaal goed zit. Na een gigantisch succesvolle carrière in Azië wordt Aksel Borgen teruggeroepen naar zijn geboorteplaatsje in Noorwegen. Daar moet hij een lokaal bedrijfje redden, ondanks het feit dat hij daar juist 20 jaar geleden een duister verleden achterliet.

The Client List (2 seizoenen) – 14 december

The Client List volgt Riley Parks, die nadat haar man haar achterlaat met de kinderen noodgedwongen een baantje aanneemt in de lokale spa. Al snel komt ze erachter dat haar cliënten veel meer verwachten dan simpele massages. Maar ja, zonder dat geld kan ze haar kinderen niet te eten geven. Al snel besluit ze toch toe te geven en belandt ze in een erotische limbo.

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: 7 Oscar-films en series verdwijnen
Sluiten