Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 okt 2018

Laatste kans op Netflix: geliefde films en series opnieuw in gevaar

Tot een paar maanden terug was het elke week weer duidelijk welke films en series van Netflix gingen verdwijnen. Duidelijke deadlines van licenties die verliepen. Heel soms werden die licenties dan alsnog last-minute verlengd.

Laatste kans op Netflix voor series

De afgelopen maanden is het echter telkens weer raak: series die dreigen te verdwijnen, en dan weer voor een maandje worden verlengd. Daardoor zitten steeds weer dezelfde topseries in hetzelfde schuitje.

Het wordt dan ook steeds lastiger om je echt zorgen te gaan maken om dit lijstje. Althans, als het om grote series als How I Met Your Mother en Homeland gaat. Die ontspringen telkens de dans. Netflix verwijdert wel wekelijks een aantal films en documentaires. Die worden zelden of nooit alsnog verlengd.

Pocahontas verdwijnt op 11 oktober

Moeten we dan deze week alsnog in paniek raken? Dat valt reuze mee. Eigenlijk is Pocahontas de enige grote film die binnenkort van de streamingdienst verwijderd gaat worden. De geliefde Disney-film werd oktober vorig jaar aan het aanbod toegevoegd, en is nog altijd reuze populair.

Beyond Borders verdwijnt op 14 oktober

Ook verdwijnt Beyond Borders, een film uit 2003 met Angelina Jolie. Haar personage is al jaren getrouwd, tot ze tijdens de oorlog in Afrika een charmante dokter ontmoet. Op het randje van de dood verdwijnt ze in een verboden romance.

Race verdwijnt op 16 oktober

De door Stephan James gespeelde Jesse Owens is een Afrikaans-Amerikaanse topatleet. Hij wil in 1936 meedoen aan de Olympische Spelen in Berlijn, en daar voor de prijzen gaan. Gezien de politieke setting van dat jaar is dat echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Rick and Morty, Prison Break en meer!

Een andere opvallende nieuwkomer in het lijstje is Rick and Morty. Vorig jaar stonden de nieuwste afleveringen elke week weer op Netflix, maar nu dreigt de gehele serie dus te gaan verdwijnen. Gelukkig wijst alles erop dat Netflix deze hitserie alsnog wil behouden.

Onlangs stond Rick and Morty namelijk al op de lijst van te verdwijnen titels, voor begin oktober. Toen werd de executie alsnog uitgesteld naar eind oktober. Als we kijken naar andere topseries op de dienst, dan lijkt het er sterk op dat de streamingdienst de serie dus weer zal gaan verlengen voor langere tijd.

De komende dagen is het zo ook het moment van de waarheid voor Prison Break, Sons of Anarchy, New Girl en Homeland. Netflix vermeldt bij al die series dat ze de komende weken gaan verdwijnen, maar dat was een maand geleden ook al het geval. Hopelijk verlengt het bedrijf dit keer al die series voor een jaar of langer, zodat die onzekerheid bij fans verdwijnt..

?Check ook dit: Nintendo gaat jouw smartphone omtoveren tot een Game Boy

Reageer op artikel:
Laatste kans op Netflix: geliefde films en series opnieuw in gevaar
Sluiten