Ilona Braam
Ilona Braam Pop-Culture 28 mrt 2018

Met dit Nederlandse t-shirt heb je nooit meer (zweet)vlekken

Als je vaak t-shirts draagt, weet je dat er altijd gevaar op de loer ligt in de vorm van rode wijn die over je heen gemorst wil worden of bijvoorbeeld een fles ketchup, die liever spuit op je shirt dan op je hotdog. Of wat dacht je van als je even wat te actief wordt? Nare zweetplekken onder je oksels zijn ook niet echt appetijtelijk. Ook het team achter de Amsterdamse startup LABFRESH kent deze t-shirt problemen en bedacht dat hier iets tegen gedaan moest worden. Het antwoord? Vlek- en zweetafstotende shirts.

Eerder ook al vlekvrije overhemden

Het is niet de eerste keer dat LABFRESH zich inzet om mannen fris en fruitig te houden. Een jaar geleden ging de startup al live op Kickstarter met geur- en vlekafstotende overhemden. Daar bleek veel vraag naar te zijn en ze werden het meest gesteunde Nederlandse Kickstarter project.

Inmiddels zijn er al meer dan 5000 van de overhemden verkocht en is het tijd om ook t-shirt dragende mannen uit de brand te helpen.

LABFRESH t-shirts

Unieke combinatie van drie textieltechnologieën

Het klinkt behoorlijk  magisch dat een t-shirt vlek- en zweetvrij gemaakt kan worden, maar er zit gewoon solide technologie achter. LABFRESH gebruikt een unieke combinatie van drie  innovatieve textieltechnologieën om het voor elkaar te krijgen. Iets dat overigens nog nooit gedaan zou zijn gedaan bij een shirt van 100 procent katoen.

Aan de buitenkant stoten de shirts alle stoffen op basis van water af. Dus je glas rode wijn of je ketchup fles hebben niks meer om boven je hoofd (shirt) te hangen.

LABFRESH vlek- en geurafstend t-shirt

Verdeel-en-heerstactiek

De twee andere technologieën pakken je overactieve zweetklieren aan en zorgen ervoor dat vlekken en geurtjes geen kans krijgen. De binnenkant is uitgerust met zogenaamde moisture wicking technologie. Deze zorgt ervoor dat het zweet niet onder je oksels in je t-shirt blijft hangen, maar wordt geabsorbeerd en verspreid over de stof.

Je denkt misschien dat moisture wicking er dus voor zorgt dat je hele shirt nu gaat stinken in plaats van alleen onder je oksels, maar dat voorkomt de derde technologie. In de garen van de stof zit namelijk zilver verwerkt, wat ervoor zorgt dat zweet bacteriën gedood worden en geurtjes geen kans krijgen.

LABFRESH t-shirts

T-shirt bestellen via Kickstarter

 

Dat klinkt als iets dat iedere man zou moeten hebben en dat kan gelukkig ook. Via Kickstarter kun je een shirt reserveren voor 35 euro. Voor 45 euro krijg je er nog antibacteriële sokken bij. Hoewel je shirt dus niet meer vies wordt, kan het toch geen kwaad om er meer te hebben. Met een pledge van 55 euro kun je meteen twee LABFRESH t-shirts aan je garderobe toevoegen. De shirts zijn beschikbaar in de kleuren wit, grijs en zwart en worden in juli geleverd.

Hoewel de meeste mensen zweet maar iets vies en onaangenaans vinden, kan het toch ook best nuttig zijn. Uiteraard zorgt het er al voor dat je niet overhit raakt en dat giftige stoffen uit je lichaam worden geloosd, maar blijkbaar kun je het ook gebruiken als energiebron voor een batterij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met dit Nederlandse t-shirt heb je nooit meer (zweet)vlekken
Sluiten