Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 7 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Lachen om tech: Chinese wetenschapper trouwt met robot

Geloof het of niet, in de techwereld wordt behoorlijk wat afgelachen. Iedere vrijdagavond een portie slapstick om het weekend mee in te luiden.

De ideale vrouw… Ontwikkel je gewoon zelf

Een 31-jarige wetenschapper uit Hangzhou, een stad in het oosten van China, is getrouwd met een robot. Hij ontwikkelde vorig jaar de kunstmatige vrouw en leerde haar Chinese tekens lezen en een paar woorden zeggen.

Zheng Jiajia, zoals de man heet, behaalde in 2011 zijn master’s degree in kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Zhejiang. Hij ging direct aan de slag bij Huawei, maar zegde in 2014 zijn baan op om zich vol te richten op robotica.

De heroïsche wetenschapper verhuisde naar Dream Town, een district in Hangzhou dat op Sillicon Valley lijkt. Daar begon hij voor zichzelf. Hij won onder meer een award met een voetballende robot, maar in zijn vrijde tijd werkte hij aan zijn kersverse bruid Yingying.

Traditionele ceremonie

Yingying droeg tijdens de plechtigheid een volgens de Chinese traditie een zwarte jurk en een rode sjaal om haar hoofd. Volgens Qianjiang Evening News waren zijn vrienden en familie bij de ceremonie aanwezig.

Naar eigen zeggen is de wetenschapper vooral met Yinging getrouwd om van het gezeur van zijn familie af te zijn. Naast echtgenote, heeft hij de robot ondanks haar geringe woordenschat benoemd tot woordvoerster van zijn startup Brain of Things. Held!

Weird Science

Zelf je vrouw ontwikkelen… Dat deed ons direct denken aan de film Weird Science, waarin twee jongens hun ideale vrouw ontwerpen op een computer. Hopelijk loopt het met Yingying beter af.

Wil je nog rustig even doorgaan met lachen, gieren en brullen? Hier vind je een een uitgebreide dosis tech-humor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lachen om tech: Chinese wetenschapper trouwt met robot
Sluiten