Achttienjarige schiet cd van Taylor Swift de ruimte in

Geloof het of niet, in de techwereld wordt behoorlijk wat afgelachen. Iedere vrijdagavond een portie slapstick om het weekend mee in te luiden.

1989 van Taylor Swift de ruimte in

Erik Finman gaat zijn liefde voor Taylor Swift op een wel heel bijzondere manier uiten. De achttienjarige miljonair gaat namelijk een NASA-project leiden waarbij hij een gesigneerde cd van Taylor Swift de ruimte inschiet.

Finman gaat in het teken van zijn ruimtevaartproject een capsule de ruimte in schieten. Die capsule bevat allerlei dingen die typerend zijn voor 2017. Volgens Finman is Taylor Swift een “artiest die 2017 representeert”, dus de achttienjarige miljonair nam contact op met de populaire zangeres. Niet veel later had Finman een speciaal voor hem gesigneerde versie van 1989 in handen.

Naast de cd neemt Finman ook nog andere objecten in zijn capsule mee. Een video van Paul Logan, bijvoorbeeld. Hij werd bekend met korte humorvideo’s op Vice en is inmiddels razendpopulair op YouTube. Ook jouw video kan overigens mee in de capsule: je hoeft hem alleen via de website in te sturen. Wie weet wordt ook jouw filmpje wel geselecteerd!

Maar hoe is hij miljonair geworden?

Natuurlijk rijst de vraag meteen: hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat een achttienjarige Taylor Swift-fan miljonair is? Dat is een heel bijzonder verhaal. Toen Finman, destijds nog twaalf jaar oud, de opkomst van Bitcoin zag, wist hij het zeker: investeren! Hij zette een gift van zijn oma van 1000 dollar om in 83 bitcoins en wachtte geduldig af.

Dat bleek een juiste keuze: na drie jaar waren de 83 bitcoins van Finman meer dan 100.000 dollar waard. Hij verkocht zijn virtuele portemonneeinhoud en startte zijn eigen bedrijf Botangle. Dat was een dienst die studenten via videochat cursussen laat volgen.

Een jaar later verkocht Finman zijn bedrijf, dit keer voor 300 bitcoins. Die hebben nu een waarde van maar liefst 1,3 miljoen dollar, waardoor ook NASA-projecten voor de tiener niet onbetaalbaar meer zijn. Studeren hoeft Finman overigens niet meer. Hij had namelijk een deal, bijna een weddenschap, met zijn ouders gesloten: als hij voor zijn achttiende miljonair was, hoefde hij niet naar de universiteit. Voor de ouders vast een even grote als aangename verrassing dat ze die weddenschap niet hebben gewonnen.

RTL Nieuws

Reageer op artikel:
Achttienjarige schiet cd van Taylor Swift de ruimte in
Sluiten