Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 28 jun 2018

Sorry Tesla: Lamborghini gelooft niet in elektrische supercar

Als je momenteel aan een supercar denkt, dan denk je aan klassieke racemonsters zoals Ferrari en Lamborghini en niet zo snel aan de nieuwe Roadster die Tesla op de markt wil brengen. Dat terwijl de Roadster op papier juist een monster is, die binnen twee seconden op de 100 kilometer per uur zit. Je zou dat een supercar kunnen noemen. Maurizio Reggiani van Lamborghini denkt daar echter anders over-artikel

Elektrische supercar is niet mogelijk

Reggiani is de Chief Technical Officer bij Lamborghini. Hij stelt dat het bedrijf het als doel heeft om een echte super sports car neer te zetten. De specificaties van zo’n wagen zijn niet te halen met batterijen, die niet de energie en de power van een echte supercar aan zouden kunnen.

Tesla Roadster

Hij stelt dat een echte supercar in staat moet zijn om een aantal rondjes op volle kracht over het circuit zou moeten kunnen rijden en niet enkel eenmalig een hoge topsnelheid moet halen om daarna weer op te laden. Nu weten we natuurlijk niet hoe lang de Roadster’s batterij meegaat als hij lange tijd op een hoge snelheid rijdt, maar de verwachting is dat dat niet heel erg lang gaat zijn.

Ook zouden de batterijen zwaar zijn en niet passen bij hetgeen wat een supercar in zijn ogen moet zijn. Die moet namelijk licht en wendbaar zijn, zodat je met hoge snelheden door een bocht kunt vliegen. Dat is wat lastiger wanneer je wagen zwaarder is.

Lamborghini supercar

Dat wilt niet zeggen dat het bedrijf niet gelooft in een elektrische auto. Zij onthulden een paar maanden geleden hun Lamborghini Terzo Millennio, wat een concept-wagen is. In plaats van te werken met standaard batterijen, maar maakt gebruik van een techniek die er voor zorgt dat het complete chasis van de wagen in staat is om energie op te slaan en los te laten. Hopelijk komt dat monster ooit uit. Of men het dan ook een supercar gaat noemen, dat is nog maar de vraag. Meer over de Tesla Roadster vind je hier.

Reageer op artikel:
Sorry Tesla: Lamborghini gelooft niet in elektrische supercar
Sluiten