Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 11 jan 2018

Deze belangrijke klant trotseerde met zijn Lamborghini Miura gerust de sneeuw

De meeste mensen zijn het erover eens dat Lamborghini’s niet bedoeld zijn voor in de sneeuw, maar gebouwd zijn om met lekker weer over de weg te scheuren. Toch was er eens een Lamborghini cliënt, die zich daar niks van aantrok en zich met zijn Lamborghini Miura heerlijk in de sneeuw vermaakte. 

Ode aan de Shah van Perzië

Enzo Moruzzi, die in de tijd bij Lamborghini werkte, herinnert zich het bijzondere moment nog. De klant was niemand minder dan de koning van Perzië. Hij koos ervoor om zijn Miura uit te rusten met winterbanden om vervolgens ermee door de sneeuw te rijden. Als ode aan de Shah is er een speciale tribute video gemaakt van de gebeurtenis, waarin wij ook mogen genieten van de Lamborghini in de sneeuw.

Lamborghini Miura

Lamborghini Miura in de sneeuw

In de video is het verhaal van Moruzzi en zijn kleinzoon te zien. Het jongetje speelt met een speelgoedversie van de Lamborghini Miura op de grond, waardoor Moruzzi weer terug moet denken aan de Shah van Perzië. De grootvader vertelt zijn kleinzoon over de belangrijke klant, die met zijn luxe auto de sneeuw wist te trotseren. Hierop verschijnen de beelden van de bewuste gebeurtenis en zien we de Miura racen op besneeuwde paden en een local op een slee en glimlach bezorgen. Het filmpje eindigt met de kleinzoon van Moruzzi, die mijn zijn autootje nu in de sneeuw speelt en uiteindelijk de bewuste Lamborghini daadwerkelijk voorbij ziet racen.

De Lamborghini Miura staat voor snelheid en luxe en is één van de iconische modellen van de automaker. Hij werd gebouwd tussen 1966 en 1973 en was een van de eerste succesvolle productiemodellen met een MR layout. Gelukkig besloot Lamborghini de Miura SV een paar jaar geleden in ere te herstellen door middel van oude foto’s en documenten van de originele versie.

Jalopnik

Reageer op artikel:
Deze belangrijke klant trotseerde met zijn Lamborghini Miura gerust de sneeuw
Sluiten