Jelle van Es
Jelle van Es Rides 6 sep 2019

De Lamborghini Sián is een hybride supercar om van te smullen

Wanneer je aan het Italiaanse automerk Lamborghini denkt, dan denk je gelijk aan absolute dikke sportwagens. En die dikke sportwagens worden vaak nog traditioneel gemaakt met een normale motor. Maar het bedrijf gaat ook met zijn tijd mee en heeft nu de Lamborghini Sián geintroduceerd. Een sportwagen die als hybride een combinatie maakt tussen de traditionele sportwagen en de elektrische variant.

Maak kennis met de Lamborghini Sián

De Lamborghini Sián maakt gebruik van een 785PK V12 motor in combinatie met een elektrische motor van 34PK. Die laatste zorgt er voor dat je gelijk power krijgt. Volgens het bedrijf accelereert de auto in 2,8 seconden van de nul naar de honderd kilometer per uur en heeft een topsnelheid van zo’n 347 kilometer per uur. Daarmee is de Lamborghini Sián gelijk één van de krachtigste wagens die het bedrijf ooit heeft gemaakt.

Lamborghini Sián
Lamborghini Sián (Bron: Lamborghini)

Naast het feit dat de Lamborghini Sián krachtig en een hybride is, is er nog een reden waarom de wagen interessant is. Waar een gemiddelde elektrische auto gebruik maakt van een batterij op basis van lithium-ion, gebruikt deze supercar superapacitors. Deze zijn drie keer zo krachtig, terwijl ze ook nog eens drie keer zo licht. Hierdoor wordt de wagen niet onnodig zwaar. Bovendien laden ze zichzelf weer snel op wanneer je flink remt. Op die manier kun je er dus vaak gebruik van maken en moet dat de algehele rij-ervaring naar een hoger niveau tillen.

Het is nog niet bekend hoeveel de wagen gaat kosten, maar dat maakt eigenlijk ook niet uit. Je kunt hem namelijk niet kopen. Er worden slechts 63 exemplaren van de Lamborghini Sián gemaakt en die zijn allemaal al verkocht. Dat is wel lekker als automaker dat je nu al weet hoeveel omzet je binnenhaalt. Hopelijk gaat één van de kopers in de nabije toekomst de rest van de wereld laten zien wat voor stoere wagen dit is. Wil je meer lezen over auto’s? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Lamborghini Sián is een hybride supercar om van te smullen
Sluiten