Rutger Houweling
Rutger Houweling Rides 5 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk: de Lamborghini Urus komt er officieel

Al jaren gonsde het van de geruchten, maar het is eindelijk officieel: de Lamborghini Urus, Lamborghinis tweede offroader komt op de markt. In 2019 welteverstaan. En zoals het een Lambo betaamt, is de auto dan de snelste in zijn klasse.

Lamborghini Urus sprint over het offroad terrein

De Lamborghini Urus levert prestaties waar de gemiddelde sportwagen alleen maar van kan dromen. Dankzij zijn 4.0 liter V8 twin turbo met 642 pk haalt de Italiaan een topsnelheid van 305 kilometer per uur en sprint de bak in slechts 3.6 seconden van 0-100 kilometer per uur.

Ook een echte offroader

Dit wordt niet zomaar een sportwagen in de jas van een high end SUV. Natuurlijk: aan het sportieve karakter is gedacht, met onder andere een carrosserie die deels is gemaakt van koolstofvezel, maar het wordt ook een échte SUV. Maar dan wel een Super SUV, de autofabrikant noemt ‘m een Super Sport Utility Vehicle. Zo krijgt de Lamborghini Urus een variabel en in hoogte verstelbaar onderstel met permanente vierwielaandrijving, torque vectoring control (actieve afremming van de binnenste wielen om beter bochten te kunnen nemen) en verschillende offroad modi. Standaard zijn dit Strada, Sport, Corsa en Neve voor sneeuw. Terra (offroad) en Sabbia (zand) kun je optioneel toevoegen.

Lamborghini Urus
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus

Het nadeel aan deze Super SUV is echter wel dat er niet écht goed met het milieu wordt omgegaan. Het brandstofverbruik is hoog (290 g/km) en dat geldt ook voor de bijbehorende CO2-uitstoot. Bij zo’n grote auto (2,02m breed en 1,64m hoog) horen natuurlijk ook grote wielen. Pirelli heeft de banden op zich genomen en een speciaal exemplaar door de Urus ontwikkeld. Je kunt uit 21- of 23-inch wielen kiezen.

Hoogwaardige materialen

De Lamborghini Urus is niet alleen van buiten een eyecatcher. Het meeste van de tijd breng je in de auto door, dus ook dat moet goed zitten. Denk aan hoogwaardige materialen waaruit je kunt kiezen en combineren als leer, Alcantara, aluminium, koolstofvezel en hout. De prijs is helaas nog niet bekend, maar je snapt dat deze Super SUV niet voor iedereen is weggelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Eindelijk: de Lamborghini Urus komt er officieel
Sluiten