Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Rides 12 feb 2020

Vers van de pers: zo klinkt Lamborghini’s hypercar met V12-motor

Lamborghini brengt een nieuwe supercar op de markt. Niet een met een elektrische motor, zo werd 1,5 jaar geleden al bekend gemaakt door Lamborghini’s Chief Technical Officer. Dit racemonster met V12 motor is niet zuinig, maar wel heel snel.

De supercar, of hypercar, is wellicht een van de laatste auto’s met deze zware motoren. Dus geniet van deze eerste beelden die van de het racemonster zijn vrijgegeven.

Lamborghini ligt tipje van de sluier op

Het zal nog een tijd duren voordat je de hypercar ergens op de racebaan zult spotten. Maar de technici die aan de auto aan het sleutelen zijn hebben de motor al wel mogen testen. En dat klinkt niet mis. De video die is vrijgegeven van het ‘ritje’ duurt slechts 15 seconden, maar daarin word je alvast goed warm gemaakt voor wat er komen gaat.

Lamborghini hypercar V12
Lamborghini hypercar (Bron: Lamborghini)

De auto die in de video te zien is is dezelfde als Lamborghini Squadra Corse in oktober 2019 liet zien. Uit de beelden (en de titel van de video) is op te maken dat er inderdaad een V12-motor in de auto zit verwerkt. Ondanks dat we de specificaties niet weten, lijkt het er wel op dat deze auto flink wat extra kracht zal krijgen. In totaal zo’n 830 PK, zo lijkt het.

De oplettende kijker (lees: wie de video zo’n 10 keer afspeelt en zijn huiswerk over auto’s heeft gedaan), zal wellicht nog wat details uit de video hebben gepikt. Zo krijgen we namelijk een korte blik van de Öhlins-vering en de remmen van Brembo. Ook zien we het chassis van de auto. Al zijn daar tot nu toe geen spannende nieuwe onderdelen of features in de spotten.

Bekijk hieronder de niet al te spannende video van de nieuwste Lamborghini:

Supercar met V12-motor krijgt zeer beperkte oplage

De autofabrikant heeft aangekondigd dat de limited-edition auto aankomende zomer zijn debuut maakt. Welk prijskaartje er aan hangt is nog niet bekend. Wel is bekend dat de oplage erg beperkt zal zijn. Denk aan 40 van deze supercars. Het is natuurlijk niet voor niets een limited-edition.

Of je het geluid ooit ‘in het wild’ zult horen is dus nog maar de vraag. Gelukkig heb je deze video die je keer na keer na keer kunt afspelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vers van de pers: zo klinkt Lamborghini’s hypercar met V12-motor
Sluiten