‘Lancering PlayStation 5 en Xbox Series door coronavirus in gevaar’

Het coronavirus houdt de wereld op verschillende manieren in zijn greep. Vluchten naar China zijn geschrapt, boten mogen nergens aanmeren en ook technologische producten lopen vertraging op. Een game als The Outer Worlds komt al later en van andere producten zijn geruchten dat zij uitgesteld worden. Daarbij worden de PlayStation 5 en de Xbox Series X genoemd.

De PlayStation 5 en de Xbox Series X moeten dit najaar gaan verschijnen en worden zo goed als zeker geproduceerd in China, net als vele andere producten. En omdat er veel fabrieken zijn die nu dicht zijn vanwege het coronavirus, zou die productie in gevaar komen. Dat is althans hetgeen dat Business Insider meldt.

PlayStation 5 en Xbox Series X lancering in gevaar dankzij coronavirus

Het artikel heeft niet hele erge sterke aanwijzingen dat de spelcomputers in gevaar komen wanneer het aankomt op de lancering van eind van dit jaar. Het is meer een samenloop van omstandigheden die er voor zorgt dat de spelcomputers vertraging oplopen. En het zou niet alleen om de spelcomputers zelf. Ook de games zouden in de problemen gaan komen. Zo’n 30 tot 50 procent van de zogenaamde art creation zou gedaan worden door studios in China. Daarbij moet je denken aan verschillende ondersteunende taken. Als die niet gedaan kunnen worden in de Chinese studios omdat die door het coronavirus gesloten zijn, dan ligt de totale productie dus stil.

xbox series x coronavirus
De Xbox Series X kan vertraging oplopen door het coronavirus (Afbeelding: Microsoft)

Naast de lancering van de PlayStation 5 en de Xbox Series X zou dit dus ook gevolgen kunnen gaan hebben voor games die nu nog in ontwikkeling zijn. Het zal niet heel erg veel gaan uitmaken voor de games die binnen nu en drie maanden uitkomen, omdat de ontwikkeling van die games vaak in de laatste fase zitten. Maar als deze situatie in China lang door gaat, dan zou het goed kunnen dat we ergens in 2021 te maken gaan krijgen met gaten in de releasekalenders. Het is dan ook te hopen dat de situatie rondom de coronavirus niet te lang doorgaat en de nieuwe besmettingen gaan teruglopen.

Reageer op artikel:
‘Lancering PlayStation 5 en Xbox Series door coronavirus in gevaar’
Sluiten