Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 nov 2019

Dit is wat je allemaal niet kunt doen bij de lancering van Google Stadia

Op 19 november lanceert Google Stadia. De service werd eerder dit jaar uit de doeken gedaan met veel bombarie. Daarbij werden heel wat dingen belooft, maar die zullen niet allemaal tijdens de lancering beschikbaar zijn.

Tijdens een AMA op Reddit werd duidelijk dat lang niet alles dat in eerste instantie werd beloofd bij de lancering aanwezig is. Een aantal daarvan gaan het echter niet halen, waardoor de lancering van de Google Stadia een beetje half werk lijkt te zijn.

Niet alles gelijk bij de lancering van Google Stadia beschikbaar

Zo ontbreekt de mogelijkheid van Stream Connect. Dat is een optie waarmee het mogelijk is voor een vriend of vriendin om jouw game te joinen zonder dat die persoon de game zelf in het bezit heeft. Daarvoor is het dan wel nodig dat die game dat ondersteunt en daar zit het probleem. De eerste games die dit gaan ondersteunen komen pas in 2020 uit.

Google Stadia Apple

Ook kun je nog niet gelijk gaan opscheppen over de prestaties die je hebt bereikt. De zogenaamde achievements ontbreken. De data om deze achievements te activeren worden wel opgeslagen, maar je krijgt nog geen notificatie. Als het goed is komt dit snel na de lancering. Daarnaast is het goed om te weten dat je echt een Google Chromecast Ultra moet hebben die bij de Founders Edition wordt geleverd. Enkel deze Chromecasts hebben de juiste firmware om gebruik te maken van Google Stadia. De firmware wordt snel na de release ook voor de anderen beschikbaar gesteld, maar waarschijnlijk dus niet op 19 november.

Family Sharing is ook een optie die ontbreekt tijdens de lancering. Op die manier kun je dus niet de games die jij op jouw account hebt staan spelen op het account van een ander persoon in hetzelfde huishouden. Zeker wanneer je een apart account voor je kinderen wilt maken, is dit wel een vervelend gemis. Dit zou spoedig moeten worden toegevoegd. Tevens de buddy passes die geleverd moet worden bij de Founders Editions van de service ontbreken bij de lancering. Daarmee zou je een vriend of vriendin een maand toegang kunnen geven tot Google Stadia, maar deze wordt nu waarschijnlijk een week of twee na de lancering verstuurd.

Wil je weten welke games je tijdens de lancering kunt spelen? Bekijk dan hier het overzicht.

Reageer op artikel:
Dit is wat je allemaal niet kunt doen bij de lancering van Google Stadia
Sluiten