Eindelijk duidelijkheid rondom lancering van Wonder Woman 1984

Een van de grootste filmreleases van 2020 gaat toch door. Wonder Woman 1984 komt dit jaar naar de bioscoop en streamingdienst.

Wonder Woman 1984 is een van de grote films in 2020 die verschillende malen is uitgesteld. Oorspronkelijk zou de film op 5 juni in de bioscoop zijn. Vervolgens werd dat verschoven naar oktober en nu staat de film gepland rond de feestdagen.

Wonder Woman 1984 is verschillende keren uitgesteld

Grote reden daarvoor is Corona. Hierdoor kunnen minder mensen als gepland naar de bioscoop. Om geen omzet mis te lopen hebben verschillende filmmaatschappijen besloten om hun film uit te stellen of aan te bieden via een streamingdienst. Zo kwamen films van Universal eerder via on demand beschikbaar en besloot Disney Mulan via Disney+ aan te bieden tegen een extra bedrag.

Warner Bros. probeerde eerder ondanks corona een film naar de bioscoop te brengen. Zo werd Tenet van Christopher Nolan afgelopen zomer toch getoond in de bioscoop. Hoewel de film het relatief goed deed in Europa, bracht het amper wat op in de Verenigde Staten. Hierop besloot de filmmaatschappij Wonder Woman 1984 alsnog uit te stellen.

Naar bioscoop en streamingdienst

Terwijl Warner Bros. Dune van december 2020 naar oktober 2021 uitstelde, bleef het lot van Wonder Woman 1984 nog altijd in het ongewis. Nu is er dan eindelijk duidelijkheid. De titel komt gewoon naar de bioscoop. Maar dat is niet de enige release: de film komt namelijk naar streamingdienst HBO Max. Eerder gingen die geruchten al. Mogelijk betekent dat ook dat de titel in Nederland te zien is via Ziggo, dat HBO producties uitzendt.

The Verge meldt dat Wonder Woman 1984 vanaf 16 december te zien zal zijn in de bioscopen. Op 25 december zal die ook te zijn op HBO Max. Na een periode van maand verdwijnt die daar weer op en zal die beschikbaar zijn als video on demand op iTunes en Amazon om vervolgens wel weer terug te keren naar HBO Max. Overigens hoef je er bij HBO niet extra voor te betalen, terwijl dat bij bijvoorbeeld Mulan wel het geval was.

Reageer op artikel:
Eindelijk duidelijkheid rondom lancering van Wonder Woman 1984
Sluiten