Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 24 feb 2020

Microsoft Flight Simulator maakt je nu pas echt een wereldreiziger

Later dit jaar moet als het goed is de game Microsoft Flight Simulator verschijnen. De nieuwste game uit de serie ziet er fantastisch uit op de verschillende screenshots. En als we hoofdontwikkelaar Sven Mestas mogen geloven, wordt het ook een enorm grote game.

In een nieuwe aflevering van de Discovery Series van Flight Simulator laat de beste man namelijk weten dat zo’n beetje elk vliegveld in de wereld in de game zit verwerkt. Op die manier kun je dus overal waar een vliegveld is in het echt ook gaan landen.

Heel veel vliegvelden in Flight Simulator

Dat betekent dus dat je kunt landen op de verschillende grote internationale luchthavens, waar je wellicht ook op vakantie naar toegaat. Denk daarbij aan ons eigen Schiphol, maar ook aan zoiets als London Heathrow. JFK Airport New York. Tokyo Narita, LAX en ga zo maar door. Maar het moet ook mogelijk zijn om naar een eiland in het Caribische gebied toe te vliegen en daar jouw vliegtuig te landen. In totaal zijn er meer dan 37.000 vliegvelden in de game te vinden. Te vergelijking: in de vorige Flight Simulator waren er ‘slechts’ 24.000 vliegvelden om op los te gaan.

Ook qua ervaring moet het landen je een ander gevoel geven. Een landingsbaan als Schiphol is relatief makkelijk met zijn goed geasfalteerde ondergrond en de lengte er van. Maar probeer jij maar als een echte drugssmokkelaar een klein vliegtuigje op een berg in Colombia neer te zetten, waar de landingsbaan kort is en wellicht is gemaakt van grint. Het moet er voor zorgen dat de variatie in Flight Simulator een stuk groter wordt. Ook zul je merken dat er op elk vliegveld waar je landt ook daadwerkelijk leven is. Dat betekent dat er bagagetrucks op en af rijden en dat er werknemers zijn die de vliegtuigen inladen.

Het is nog niet bekend wanneer Flight Simulator precies uitkomt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft Flight Simulator maakt je nu pas echt een wereldreiziger
Sluiten