Daniel Koster
Daniel Koster Digital 19 dec 2016

Vergeet vitaminepillen en sporten, langer leven doe je door te Facebooken

Gezond leven? Dan denk je al gauw aan gezond eten en veel sporten. Maar je kunt ook heerlijk achter de computer of je smartphone kruipen. Facebook is namelijk ook een manier om langer te leven. Winnen!

Weg met dat gesport en die vitaminepillen!

Het is eigenlijk best logisch. Wanneer jij namelijk actief op Facebook allerlei toffe foto’s, beelden en verhalen deelt, dan is dat goed voor je. Zo goed dat je er langer door leeft. Dat komt omdat je daar gelukkiger van wordt. Iets dat je ook in je dagelijkse sociale leven merkt overigens.

Ook het ontvangen van vriendschapsverzoeken laat je langer leven trouwens

In het onderzoek namen wetenschappers twaalf miljoen Facebookgebruikers gedurende een half jaar onder de loep. Hierbij werd een vergelijking getroffen tussen hen en dossiers over de volksgezondheid. De conclusie was dat een actief leven op Facebook positief samenhangt met een goede gezondheid.

Je dagelijkse portie foto’s plaatsen en vriendschapsverzoeken krijgen

Dit is echter wel enkel van toepassing bij mensen die foto’s plaatsten. Geschreven posts hadden geen verband met een langer leven. Ook het ontvangen van vriendschapsverzoeken laat je langer leven trouwens. Als je er meer krijgt dan verstuurt huppel je langer op deze aardbol rond.

Het onderzoek deed geen uitspraak over mensen die passief op Facebook zitten. Je weet wel, mensen die weinig posten, maar wel verhalen en foto’s van anderen checken. Echter vonden wij eerder een onderzoek die aantoonde dat mensen die passief van Facebook gebruik maken ongelukkiger worden.

Met mate(n)

Al met al leidt het actief plaatsen van foto’s op Facebook tot meer geluk en daardoor een langer leven. De wetenschappers tonen zo aan dat een groter geluksgevoel leidt tot minder vatbaarheid voor ziekte, depressies en verslavingen én ze dus een grotere kans hebben om langer te leven. Lekker die foto’s blijven delen dus. En o ja, doe dat natuurlijk wel met mate. Want het is ook van belang dat je goed voor jezelf blijft zorgen.

Reageer op artikel:
Vergeet vitaminepillen en sporten, langer leven doe je door te Facebooken
Sluiten