Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Home 12 jul 2017

Langer leven door koffie te drinken? Met deze koffie-innovaties doe je wat terug

Onlangs verschenen de onderzoeksresultaten van een grootschalig Amerikaans en Engels onderzoek naar de relatie tussen het drinken van koffie en de levensduur van mensen. De resultaten van dit onderzoek brengen voor alle koffieliefhebbers een positieve boodschap: mensen die meer koffie drinken leven langer. Zet nog een bakkie pleur voor jezelf om dit heugelijke nieuws te vieren en ontdek hoe je je koffieconsumptie verrijkt.

Koffie drinken mag dan wel de kans op een langer leven vergroten, toch zijn de effecten van grootschalige koffieconsumptie voor de natuur en omgeving waarin we leven niet altijd even goed. In de complete keten van koffieproductie tot koffieconsumptie zijn er nog veel verbeteringen mogelijk. Onder het mom ‘begin bij jezelf’ brengen wij je een aantal manieren waarop jij je koffieconsumptie op een innovatieve manier zo duurzaam mogelijk kunt maken.

Start met de bonen en ga voor groen

Geroosterde koffiebonen zijn natuurlijk bruin, maar de koffiebonen van bij innovatieve koffiestartups als Levanta Coffee of het Amsterdamse Moyee Coffee beschikken over een groen randje. Deze koffiestartups zetten zich namelijk in voor eerlijke lonen voor koffieboeren en ondersteunen lokaal ondernemerschap.

Welk apparaat kies je?

Sommige mensen zweren bij een Nespresso-apparaat en anderen houden het liever bij zelf gemalen koffie en een percolator. Om je koffieconsumptie te verduurzamen helpt het om een koffiezetapparaat met thermoskan te gebruiken. Op deze manier blijft je koffie de hele ochtend warm, zonder energie te verspillen en drink je geen verbrande koffie door een te hete warmhoudplaat.

Misschien doet een koffiezetapparaat met thermoskan je beetje denken aan het koffiezetapparaat dat bij je opa en oma thuis staat maar dat hoeft niet zo te zijn. Neem nou het Bonavita BV1900TS koffiezetapparaat. Dit apparaat brouwt je versgemalen koffie tot de perfecte temperatuur van 91°-96° graden Celsius en is gemaakt van BPA-vrij plastic wat goed is voor het milieu en je eigen gezondheid.

Coffee

Twee koffie, 1 cup

Koffie drinken kan veel afval met zich mee brengen. Denk aan al die Senseopads en Nespressocups die je al hebt verbruikt in je leven. Al deze single-use producten verdwijnen in de prullenbak en zijn al met al weer een extra belasting voor het milieu.

Geen afscheid nemen van je geliefde Nespresso maar wel bewuster koffie zetten? De hervulbare koffiecups van Coffeeduck bieden een goed alternatief voor de wegwerp cups.

De buitenkant is ook niet onbelangrijk

Tot nu toe ging het steeds om de binnenkant; de koffie. Maar de buitenkant is ook belangrijk. De KeepCup is al een aantal jaren populair onder fervente koffiedrinkers. Check de speciale Star Wars collector´s box die nu verkrijgbaar is. Ook de Ember mok is een mooi staaltje koffietech.

Dump de kartonnen wegwerpkoffiebeker (oké, niet letterlijk) en ga voor een duurzamere variant. Zelfs een Australische metal band heeft hun eigen lijn met ´brutal´ herbruikbare koffiebekers. Nu kan je zeker niet meer achterblijven.

Zo gek op koffie dat je het bruine goud ieder moment van de dag bij je wilt hebben? Check dan deze bizarre telefooncase waarmee je espresso kunt zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Langer leven door koffie te drinken? Met deze koffie-innovaties doe je wat terug
Sluiten