Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 jan 2019

Bitcoin stevent razend snel op een treurig record af

De kans dat Bitcoin voor 2 februari boven de 16.000 dollar uit gaat komen, is nihil. Toch zal dat nodig zijn om te voorkomen dat de huidige bear market de langste in de bestaansgeschiedenis van de cryptocurrency wordt.

Bitcoin: de langste bear market

Ja, dat lees je goed: op 2 februari is de huidige cryptowinter de langste van de afgelopen 10 jaar. Een mijlpaal om nou niet bepaald vrolijk van te worden.

Maar wanneer zit je dan in een bear market? De regel in traditionele markten is dat een daling van 20 procent ten opzichte van de all-time high een bear market is. In het geval van BTC is de recordprijs bijna 20.000 dollar.

Trek daar 20 procent vanaf, en je komt tot de conclusie dat Bitcoin al sinds januari 2018 in een bear market zit. Sinds november 2018 is de cryptocurrency zelfs ruim onder de 6000 dollar gedoken, waar de asset ook is blijven hangen. Alles wijst er dan ook op dat ‘s werelds grootste cryptocurrency het record voor langste bear market gaat verbreken:

De gereputeerde crypto-analist Josh Rager zei op Twitter het volgende: “Op 2 februari gaan we waarschijnlijk het record verbreken voor de langste Bitcoin-correctie: 410 dagen. De vorige was van november 2013 tot januari 2015. Zeer binnenkort kun je stellen dat je de langste cryptomarket-correctie in de geschiedenis van BTC hebt overleefd.”

‘Bitcoin gaat naar nul’ (maar maak je geen zorgen!)

Positieve twist?

Je kunt er inderdaad ook een positieve twist aan geven. Vooral op de korte termijn zien veel investeerders de huidige prijstrend als een positief. Volgens hen zorgt de huidige stabiliteit rondom de 3500 dollar voor een degelijke basis voor groot herstel. Een basis die BTC minder volatiel zou maken.

24 januari viel bijvoorbeeld op dat een afgewezen ETF-aanvraag waar velen hoop op vestigden amper invloed had op de prijs van Bitcoin. De een ziet dat als een positief teken, de ander wijst erop dat dergelijke inactiviteit op een gebrek aan interesse en handelsactiviteit wijst. In mei gaat er volgens deze gereputeerde analist veel veranderen, maar tot dan ligt er een nieuw record in het verschiet..

Reageer op artikel:
Bitcoin stevent razend snel op een treurig record af
Sluiten