Cars 4 jun 2018 Jelle van Es

Leaos Pressed E-Bike: superlichte elektrische fiets

De elektrische fiets is een fantastisch ding om te hebben. Ik gebruik hem zelf bijna dagelijks om van huis naar de school van mijn zoon te fietsen en hem daar af te leveren. Hij is met zijn 25 kilo niet meer de lichtste en daarom is het extra fijn om gebruik te maken van een elektrische fiets. Zonder gevoel te hebben dat ik mezelf het zweet in trap, zoef ik over de weg. En wanneer ik een gewone fiets gebruik, dan is dat echt even wennen. Je hebt elektrische fietsen in vele soorten en maten. Wat ze over het algemeen met elkaar in gemeen hebben is het gewicht. Met de batterij er op is het geen licht ding. De Leaos Pressed E-Bike wil daar verandering in brengen.

Leaos Pressed E-Bike weegt slechts 14 kilo

De Leaos Pressed E-Bike is met zijn batterij er in slechts 14 kilo zwaar. En dat is voor een elektrische fiets echt niks. Dat maakt het makkelijker om hem uit de schuur te halen, laat staan voor hen die hun fiets mee moeten nemen in hun flat, omdat er geen ruimte is om hem te parkeren.

Leaos Pressed E-Bike

De Leaos Pressed E-Bike is gemaakt van een zeer licht aluminium frame, dat vanuit twee mallen aan elkaar wordt bevestigd. Op die manier hoef je je dus niet kapot te sjouwen. Verder kun je de batterij er gewoon makkelijk uithalen en opladen. De Leaos Pressed E-Bike heeft een bereik van zo’n 90 kilometer voordat je de batterij weer moet opladen en heeft een topsnelheid van zo’n 25 kilometer per uur.

Leaos Pressed E-Bike

Het is geen goedkope fiets, maar met zijn 2.990 euro is hij ook weer niet belachelijk duur. Als je bang bent dat de fiets gestolen wordt, dan kun je voor 370 euro er ook nog een smart package bij kopen met daarbij een app voor je telefoon, een anti-diefstal gps, een codelock en cloudsupervision.

Leaos Pressed E-Bike
Leaos Pressed E-Bike

Wil je meer weten over de elektrische fiets? Kijk dan eens hier.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Leaos Pressed E-Bike: superlichte elektrische fiets
Sluiten