Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 12 mrt 2018

WANT: deze Lapras-Pokémon-knuffel verovert Japan

Ah, Japan en zijn knuffels. Dat blijft toch wel een beetje een dingetje. In de complete Kawaii-cultuur is alles at schattig is fantastisch. Wie door de straten van Tokio loopt, kan op veel verschillende plaatsen allemaal schattige dingen kopen. En wat is er schattiger dan een Pokémon-knuffel? Niet heel erg veel. Toch kun je het qua knuffels zo gek maken als je wilt. Zo was er een paar jaar geleden een enorme Snorlax-knuffel waar een gemiddeld Japans persoon op kon slapen en die ook nog eens de weg versperde als je hem in de gang neerlegde (net als in de game). Het nieuwe ding in Pokémon-knuffel land? Een enorme Lapras waar je op kunt zitten.

De enorme Lapras-Pokémon-knuffel

Lapras is een water/ijs-Pokémon uit de eerste generatie. Het is een Pokémon die voorkomt in de serie en waar Ash en zijn vrienden dan achterop zijn rug zitten om over de zee te varen. Hij is zo’n 2,5 meter hoog en weegt zo’n 220 kilo. Zo groot is Lapras-Pokémon-knuffel niet en gelukkig ook niet zo zwaar. Maar een volwassen Japanse vrouw lijkt er makkelijk op te kunnen zitten. Nu zegt dat overigens ook weer niet heel erg veel, Japanse vrouwen kunnen makkelijk kleiner zijn dan 1 meter 50, maar het geeft wel aan dat het een flinke knuffel is. De precieze afmetingen zijn overigens 1,2 meter hoog en zo’n twee meter breed. Dus wel iets kleiner dan de echte Lapras.

Lapras Pokémon knuffel
Lapras Pokémon knuffel
Lapras Pokémon knuffel
Lapras Pokémon knuffel
Lapras Pokémon knuffel

Daar staat ook een flink prijskaartje tegenover. De Lapras-knuffel kost bijna 80.000 Japanse Yen, wat neerkomt op zo’n 640 euro. En dan moet je hem nog naar Nederland zien te krijgen. Met zijn 16 kilo mag hij in je koffer, maar of dat gaat passen is nog maar de vraag. De Lapras-knuffel moet in juli uitgebracht worden. Tot die tijd doe je er beter aan om de monsters te vangen in Pokémon Go.

Reageer op artikel:
WANT: deze Lapras-Pokémon-knuffel verovert Japan
Sluiten