Daniel Koster
Daniel Koster 13 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Laserscheermes wordt van Kickstarter gekickt, vindt zijn weg naar Indiegogo

Je kon een korte tijd geleden op WANT lezen over het laserscheermes de Skarp. Dit revolutionaire scheermes moest een einde maken aan de negatieve aspecten van het scheren met een ‘gewoon’ scheermes. Zo kon je je niet meer snijden met het laserscheermes en wordt je huid er niet meer geïrriteerd van. Je raadt het al, het project was een razend succes op Kickstarter. Nu heeft Kickstarter echter een stokje voor het geld inzamelen voor de Skarp gestoken.

Geen werkend prototype

Het is een opmerkelijke actie van Kickstarter waar ze zelf ook flink wat geld door mislopen.Het project had namelijk bijna vier miljoen euro binnengehaald, waar Kickstarter uiteindelijk vijf procent van mag innen. Maar het is ook een actie die een goede boodschap naar de gebruiker van de crowdfunding website afgeeft. Maar wat is er nou aan de hand? Volgens Kickstarter ligt het probleem bij de geloofwaardigheid dat het laserscheermes haalbaar is. De website gaf aan dat het project in strijd was met de regels die zij hanteren voor werkende prototypen van fysieke producten die worden aangeboden op de website. In andere woorden; het prototype is er niet of werkt niet en daarom is het project nu van Kickstarter afgehaald. De ontwikkelaars van het Skarp laserscheermes reageren echter op een briljante doch slinkse manier.

Overstappen op Indiegogo

Yes, je raadt het vast al. Het is nog maar net bekend dat Kickstarter de stekker uit het project heeft getrokken of de ontwikkelaars van het Skarp laserscheermes hebben al een oplossing bedacht. Zij hebben het project nu namelijk live gezet op Indiegogo. En waar je wellicht zou denken dat dit gedoemd is om te mislukken heb je het bij het foute einde. Ze zijn nu nog geen uur actief en hebben al twintigduizend euro binnengehaald. Mensen willen ze zeker de kans geven om deze droom werkelijkheid te maken. Wij vragen ons alleen af of het niet enkel bij een droom gaat blijven en niet meer is dan dat.

Meer lezen over het verschil tussen Kickstarter en Indiegogo?

Dan is dit artikel waarin we alle verschillen tussen de twee websites benoemen het helemaal voor jou!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Laserscheermes wordt van Kickstarter gekickt, vindt zijn weg naar Indiegogo
Sluiten