Daniel Koster
Daniel Koster 18 jul 2016

Last van muggenbeten? Zo steek je er een stokje voor!

De zomer staat in Nederland garant voor één ding en dat is niet zon, maar muggen. Nou zijn muggen niet zo erg en niet voor iedereen een probleem. Toch zijn er mensen die altijd de pineut zijn en constant met muggenbeten hebben te maken. De één wordt namelijk om deze reden eerder door muggen gestoken dan de ander. Nu kun je aan de hand van deze tips iets aan die verschrikkelijke jeuk doen. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Een stokje steken voor muggenbeten

Muggen zijn een flink probleem in de wereld. Zo is het je vast bekend dat muggen malaria kunnen dragen. Dit is één van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Er wordt zelfs geschat dat er 438.000 mensen in 2015 aan malaria zijn overleden! Maar naast het feit dat muggenbeten dodelijke gevolgen kunnen hebben, kunnen ze ook flink vervelend zijn. Wat dacht je van die jeuk? Verschrikkelijk! Gelukkig kun je je hier tegen bewapenen. Niet met allerlei middeltjes, maar gewoon door bepaalde zaken links te laten liggen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat er allerlei dingen zijn die je extra aantrekkelijk voor muggen maken. Probeer het uit zouden we zeggen:

Het is dus duidelijk, minder bier drinken, minder sporten en liever niet zwanger raken helpen allemaal tegen muggen. ;) Ook willen we hier wel een kleine kanttekening bij plaatsen. Het is namelijk niet zo dat al het onderzoek even sterke verbanden heeft gevonden tussen muggenbeten en die zeven zaken. Echter zijn er altijd minimaal kleine verschillen aangetroffen. Dus, als je al deze zaken gezamenlijk laat zitten, dan is de kans groot dat je minder last van muggenbeten zult hebben. Dat is het wel waard toch?!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Last van muggenbeten? Zo steek je er een stokje voor!
Sluiten