Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 12 jul 2017

Met het slimme Latch slot sta je nooit meer voor een gesloten deur

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je voor een dichte deur staat en je sleutel nergens te bekennen is. Of dat je na een paar drankjes thuiskomt en je de sleutel wel hebt, maar deze om onverklaarbare redenen niet meer in het slot past. Dat is verleden tijd met het slimme Latch slot. Deze open je “gewoon” met je smartphone. En mocht die leeg zijn kun je altijd nog een code invoeren. Als je die bent vergeten heb je misschien toch een probleem.

Openen via smartphone, smart card of code

Volgens de makers is Latch het eerste slimme vergrendelingssysteem op de markt. Het slimme slot kan geïnstalleerd worden op elke deur en komt vanzelfsprekend ook met een app. Een deur die is beveiligd met Latch kan geopend worden via een iOS en Android toestel (sorry Windows Phone), een speciale smart card of met een van tevoren ingestelde code. Mocht je het echt willen is het optioneel mogelijk om ook een normale sleutel te gebruiken. Maar in dat geval zou je ook gewoon je normale slot kunnen blijven gebruiken.

Latch slim slot

Latch slot monitort wie er allemaal naar binnen en buiten gaan

Omdat je soms ook gasten over de vloer krijgt is het mogelijk om vrienden een eigen toegangscode te geven. Mocht je het toch niet helemaal vertrouwen is het mogelijk deze code voor een beperkte tijd in te stellen. Het systeem gebruikt het ethernet, wifi en Bluetooth om verbonden te blijven. Via de app is het verder mogelijk om precies te zien wie naar binnen en naar buiten is gegaan en zelfs hoeveel tijd hiertussen zat. Als je echt de spion uit wilt hangen is het ook mogelijk een foto log blij te houden van wie er allemaal in je kamer of huis zijn geweest.

Latch slim slot

Tegenwoordig worden alle apparaten slim, dus waarom ook niet een slot. Dit andere slot van KPN probeert je veilig te houden op de fiets en zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen niet meer kunt Whatsappen.

Reageer op artikel:
Met het slimme Latch slot sta je nooit meer voor een gesloten deur
Sluiten